Tenis
SPORTOVI
Tenis
PRVI PUT JAVNO

Đoković otvorio srce o odnosu s Ivaniševićem: "Ispisali smo povijest, ali zasitili smo se"

Novak Đoković otkrio je kako je rastanak s Ivaniševićem došao prije svega zbog zasićenja u odnosu.

Ivanišević i Đoković (Foto: Guliver Images)

Nakon što su dva dana većinom iznosili spekulacije, pretpostavke i svoja vlastita mišljenja po pitanju rastanka Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića, mediji su napokon dobili priliku nešto čuti osobno od strane srpskog tenisača.

To se dogodilo na projekciji filma o Nikoli Piliću, na kojoj je Novak sudjelovao, a onda uzeo i mikrofon da kaže nešto o svojoj budućnosti. Naravno da je Goran ipak bio glavna tema.

Rastanak je bio pozitivan

"On je moj prijatelj do kraja života, mene i moje obitelji, izuzetno nam je drag. Rastanak je bio pozitivan koliko god rastanak može pozitivan biti", otvorio je svoj govor Đoković, nastavivši:

"Jednostavno, došlo je do trenutka zasićenja, osjetili smo da je vrijeme razići se, nakon gotovo šest godina suradnje, gdje smo napisali stranice povijesti našeg sporta, osvojili nebrojeno Grand slamova i završili nekoliko godina na broju jedan. Prošli smo kroz sito i rešeto, kroz deportaciju, diskvalifikacije i tako dalje. Mnoge trenutke koji nisu nimalo ugodni ni za njega kao mog trenera, ni za mene, a uvijek je unatoč svemu bio tu za mene."

Ljudske vrijednosti ispred svega

Otkrio je i što mu je najviše značilo te zbog čega je ta suradnja zapravo toliko dugo i potrajala.

"Najviše ću se sjećati tog njegovog ljudskog pristupa u našem igrač-trener odnosu i uvijek su ljudske vrijednosti bile ispred svega. Zbog takvog odnosa i takve kemije smo i napravili rezultat", dodao je.

Iako se u Srbiji masovno piše o tome kako je Novak za svog novog trenera odabrao Nenada Zimonjića, on je rekao da još uvijek nema trenera pa čak je spomenuo i opciju da dalje nastavi sam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider