Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Medved

VIDEO Đoković prošao u finale US Opena pa jednim potezom "poklopio" suparnika: "Ukrao sam mu to"

Novak Đoković je osigurao deseto finale US Opena u karijeri.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novak Đoković (36) izborio je svoje deseto finale US Opena, nakon što je u polufinalnom meču u tri seta svladao 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona, 6-3 6-2 7-6.

Iskusnom Đokoviću je za pobjedu nad Sheltonom (ATP-47.), koji je igrao svoje prvo polufinale nekog Grand slam turnira, trebalo nešto više od dva i pol sata.

Nakon pobjede srpski je tenisač povukao jedan potez koji se nije baš svidio Amerikancu. Veliku pobjedu je proslavio "spuštanjem slušalice na fiksnom telefonu", što je pak zaštitan potez Sheltona nakon sve pobjede:

"Što se tiče proslave, ukrao sam Benu proslavu. Sviđa mi se to i jednostavno sam je ukrao", objasnio je Đoković pred novinarima nakon meča.

Čeka ga ruski tenisač u finalu

Đoković će se za četvrtu titulu na US Openu boriti protiv trećeg nositelja Danila Medvedeva koji je svladao branitelja naslova Carlosa Alcaraza  7-6, 6-1, 3-6, 6-3.

S obzirom na veliko suparništvo Đokovića i Alcaraza o kojem teniski svijet bruji, ovim ishodom će izostati spektakularni završetak "grand slam" sezone kojem su se mnogi nadali, piše Reuters.

Zlatko Dalić Dalića naljutilo pitanje o Gvardiolu: "Podcjenjujete me. Da mene netko zove, svašta" divider

Đoković i Medvedev su se posljednji put na US Openu susreli u finalu 2021. godine, kada je Rus pobijedio i osvojio svoj jedini dosad naslov na tom turniru, što mu je ujedno i jedini "grand slam", dok je Đoković US Open osvajao već tri puta.

Đoković će u nedjelju loviti i svoj 24. "grand slam" naslov, kojim bi izjednačio pojedinačni rekord svih vremena Margaret Court.

Đokovićevu proslavu pobjede možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider