Tenis
SPORTOVI
Tenis
vrlo je blizu

Đoković ne zna kad će se vratiti tenisu: Federerov rekord ostaje uz pomoć Nadala?

Novak Đoković i dalje se oporavlja od ozljede ramena.

Novak Đoković i Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čak 269 tjedana u karijeri Novaka Đokovića stajao je broj 1 pored njegova imena na ljestvici najboljih tenisača svijeta. Tako će biti i u narednim tjednima, no nije baš sigurno da će se srpski tenisač u tim tjednima vratiti na ATP terene.

''Volio bih vam reći kad ću se vratiti, ali zaista to ne znam. Pratim svakog dana rezultate rehabilitacije i kako rame reagira oporavak'', rekao je za RTS.

Podsjetimo, Đoković je problema s ramenom imao u SAD-u, a sve je kulminiralo predajom susreta Wawrinki.

''To je jedan od četiri najvažnija turnira i jako mi je žao. Nadam se da ću za tjedan do dva biti na terenu. U idealnom scenariju, to će biti u Tokiju'', optimističan je Đoković.

Islam Karimov (Foto: Dnevnik.hr) Bivši Khabibov trener u Zagrebu: Koja je tajna Dagestanaca, dometi hrvatskih boraca i Miočić divider

Turnir serije 500 u Tokiju počinje krajem rujna, a onda stiže i Masters u Šangaju. Za razliku od Nadala, koji ne brani ništa do kraja godine, Đoković može izgubiti dosta bodova, naročito one iz Šangaja gdje je osvojio naslov. Ako se to dogodi, 14. listopada Rafa Nadal mogao bi zasjesti na svjetski broj 1.

Jedan od ciljeva Novaka Đokovića u karijeri jest da potuče Federerove rekorde. Jedan od njih je 310 tjedana ukupno na vrhu svjetskog tenisa. Đokoviću nedostaje još 40-ak, a ozljeda i uspon Nadala mogli bi ga barem zakočiti u tom pokušaju, ako ne do kraja zaustaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider