FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Među najboljima na svijetu

Bivši Khabibov trener u Zagrebu: Koja je tajna Dagestanaca, dometi hrvatskih boraca i Miočić

Jedan od najboljih svjetskih trenera slobodne borbe boravi u Zagrebu. Rus Islam Karimov trenirao je i samog Khabiba Nurmagomedova. O tome gdje je Habibova tajna, i gdje su dometi hrvatskih boraca razgovarao je s reporterom Nove TV Vladom Bobanom.

Islam Karimov (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo rabotaj, rabotaj. Tako je to kad dođe netko iz rusko dagestanske loze u vašu borilačku dvoranu. Islam Karimov trener je nekoliko ponajboljih ruskih boraca i odlučio je nekoliko dana održati seminar u zagrebačkom American Top Teamu.

''Ovdje sam tek dva dana i vidim da ima kvalitetnih boraca, kvalitetno treniraju. Postoje dakako sitnice i rupe koje moramo ispravljati. Želim da daju 200 posto dok sam ovdje. Jer ovdje ima i početnika i profesionalnih boraca. Cilj mi je svakome se i individualno posvetiti'', kazao je Karimov.

I pametni Hrvati poveli su se onom ''kad već uglavnom gubimo od opakih Dagestanaca, dovedimo ih u dvoranu neka nas uče''.

''Top razina. Dovoljno govori činjenica da je bio trener u glavnom ruskom timu kojeg financira jedan ruski milijarder, gdje su Nurmagomedov i ostala ekipa zaista top nivo. Ne skriva ništa, nema fige u džepu, pokazuje nam sve što nas zanima u čemu su Rusi dobri. Sve nam to otvara i pokazuje'', izjavio je glavni trener Damir Forgač.

Uz Jona Jonesa vjerojatno najbolji borac svijeta, Khabib Nurmagomedov trenirao je s Islamom.

''Radio sam i trenirao u jednom moskovskom klubu koji je vodio Khabib Nurmagomedov. Najviše je s njim radio njegov otac, koji je alfa i omega njegova stručnog stožera. I zapravo je cijeli taj njegov rezultat prirodan slijed njegova truda i treninga. Iskreno, ja sam to očekivao od njega, nadam se da će ostati na toj razini još dugo i da će biti još dugo nepobijeđen'', poručio je ruski trener.

Oko Kavkaza rađaju se možda i najbolji borci svijeta. Mnogi su u UFC-u, a Islam otkriva tajnu njihove uspješnosti...

''Zbog dva velika razloga, to su karakter i fizičke osobine dagestanskih boraca. Oni vrlo marljivo treniraju. Njihov način života je takav da pomažu roditeljima cijeli život. Cijeli život im je vrlo discipliniran. Također, dagestanski borci imaju vrhunske trenere'', objasnio je Karimov.

Iako trenira Sergeja Pavlovića, ruskog UFC teškaša, Karimov ističe kako je Miočić model borca kojem teži.

''On je vrlo talentiran borac. Sviđa mi se njegov stil borbe. Žao mi je što ga još nisam stigao osobno upoznati. Po stilu borbe se vidi da je riječ o vrlo karakternoj osobi. Nadam se da će ovako uspješan biti i u budućnosti'', zaključio je jedan od najboljih trenera svijeta.

Sjajan meč u Las Vegasu: Čvrsti Šveđanin gadno raskrvario Furyja Tyson Fury (Foto: AFP) Tyson Fury protiv Otta Wallina (Foto: AFP) Tyson Fury protiv Otta Wallina (Foto: AFP) Tyson Fury (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider