Tenis
SPORTOVI
Tenis
u 38. godini

Đoković napokon dočekao olimpijsko zlato! Srbin osvetio poraz u finalu Wimbledona

Novak Đoković slavio je u finalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama 7:6, 7:6 protiv Španjolca Alcaraza.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je zlatnu olimpijsku medalju nakon sjajnog finalnog meča u Roland Garrosu, sa 7:6(3), 7:6(2) pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza.

U karijeri u kojoj je osvojio pregršt trofeja 37-godišnjem Đokoviću je nedostajala jedino zlatna pojedinačna medalja s Olimpijskih igara. Dosad je imao osvojenu broncu u Pekingu 2008. godine, a ovim rezultatom je kompletirao veličanstvenu karijeru.

Odigrao meč godine u ključnom trenutku

U ovom finalu Đoković je definitivno odigrao najbolji meč u ovoj godini, a i pitanje je kada je posljednji put bio na nevjerojatno visokoj razini igre od prvog do posljednjeg poena.

Za 21-godišnjeg Alcaraza, koji je nedavno vezao titule u Roland Garrosu i Wimbledonu, bit će još dovoljno prilika da na Igrama osvoji najsjajniju medalju, koju je propustio ove nedjelje nakon čak dva sata i 51 minuta igre.

Martin Dolenc Započela premijera najbržeg sporta na Olimpijskim igrama: Hrvatski predstavnik među favoritima divider

U prvom setu su obojica isključivo propuštali šanse na servis suparnika. Đoković je u prvom servis gemu suparnika propustio jednu, a u drugom servis gemu Španjolca tri break šanse, sve tri vezane. S druge strane Alcaraz je prvo kod 2:2 propustio tri break lopte, a posebno je napet i dramatičan bio gem kod 4-4 kada je servirao Đoković, a španjolski tenisač nije iskoristio ni jednu od pet break prilika.

Nakon nevjerojatne borbe, fantastičnih poena i rješenja s obje strane i čak jednog sata i 22 minute igre Đoković je kod 6:5 dočekao set loptu. Ali, ni ta šansa nije iskorištena pa se prvi set odlučivao u tie-breaku.

U njemu je svaki igrač osvajao poene na svoj servis do 3:3 kada je Đoković sjajnim reternom došao do mini-breaka i 4:3. Nakon toga je nanizao iduća četiri poena i time uzeo nevjerojatni prvi finalni set.

Poslastica za ljubitelje tenisa u finalu

Cijeli prvi set Đoković je odigrao maksimalno čvrsto i koncentrirano, s minimalnim brojem pogrešaka. Isto tako, odlično ga je služio servis koji ga je spašavao u svim delikatnim trenucima meča. U jednakom ritmu je nastavio u drugom setu pa je tako u svoja prva tri servis gema izgubio samo jedan poen.

Novak Đoković FOTO Srpskom navijaču zabranili da unese ovaj transparent na meč Novaka Đokovića u Parizu divider

S druge strane, Alcaraz se silno mučio da ostane u igri i dobiva gemove na svoj početni udarac. Iščupao se iz svih problema na startu seta nakon čega se ponovno razvila ravnopravna i žestoka borba dvojice genijalnih tenisača. I opet je o svemu odlučivao tie-break.

U kulminaciji finala Đoković je poveo 2:0, Alcaraz je došao do 2:2 i uslijedio je niz od pet Đokovićeviih poena čime je žestoko proslavio zlatno olimpijsko odličje na pariškoj zemlji.

Martin Dolenc Započela premijera najbržeg sporta na Olimpijskim igrama: Hrvatski predstavnik među favoritima divider

Matija Marinić Hrvat završio nastup na Igrama u Parizu: Dodirnuo vrata i ostao bez četvrtfinala divider

Koliko će Hrvatska osvojiti zlata u Parizu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook