Tenis
SPORTOVI
Tenis
je li to sad to?

Đoković nakon razbijanja Srbina, a uoči Ćorića otvoreno o velikom povratku: ''Napokon, nakon dvije godine''

Novak Đoković se vratio, barem je tako izgledalo u prvom kolu prvog ''zemljanog'' Mastersa u sezoni.

Galerija Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) +3 Borna Ćorić u Monte Carlu (Foto: AFP)

Samo 56 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da pomete s terena sunarodnjaka Dušana Lajovića u 1. kolu Monte Carla. Tih 6.0, 6:1 dobilo je odjek u teniskom svijetu koji već dugo vremena čeka onaj pravi povratak nekad najboljeg tenisača svijeta.

Mediji su jedva dočekali upitati srpskog tenisača o prekidu suradnje s Andreom Agassijem. Prekid s Radekom Štepanekom malo je koga zanimao. Ali nakon Agassijeva objašnjenja kako su on i Đoković imali drukčije stavove o povratku već na američkoj turneji, sve je zanimalo što o svemu misli Novak.

''Nitko nikoga nije uvrijedio, i dalje smo u dobrim odnosima'', poručio je Đoković novinarima.

''Gledajte, mi nismo imali nikakvu obvezu jedan prema drugome. On je samo htio pomoći i dati mi neke vrijedne savjete. To dovoljno govori o njemu kao osobi. Posljednjih osam, devet mjeseci bilo je nezaboravno iskustvo za mene, ne samo po pitanju tenisa, već i života općenito. Na tome sam mu zahvalan.''

Nije dakle bilo zle krvi, što su mediji možda željeli čuti. Čak je i Đoković priznao da je Agassi bio u pravu u njihovu ''sporu''. Priznao je da se prerano vratio u Indian Wellsu koji, baš kao i Miami, nije trebao igrati. To je ono na čemu je inzistirao Agassi.

Zato je u njegovoj loži u Monte Carlu opet viđen Marijan Vajda, za Đokovićeve navijače legendarni trener s kojim je surađivao dok je bio na vrhuncu. On je bio njegov mentor, praktički drugi otac još od Novakove 19. godine.

''Marijanov povratak probudio je mnoge pozitivne emocije. Posljednjih deset dana smo radili i fizički se sve bolje osjećam. Napokon, nakon dvije godine ne osjećam nikakvu bol'', objavio je srpski tenisač.

U srijedu ga u drugom kolu čeka Borna Ćorić. Mladi hrvatski tenisač upravo je u Americi pokazao kako je u velikoj formi koju želi nastaviti u dijelu sezone na zemlji. Može li Borna zaustaviti veliki povratak Novaka Đokovića već u 2. kolu ili će Hrvat nakon Srbina biti sljedeća žrtva oporavljenog Đokovića? Jedva čekamo…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider