Tenis
SPORTOVI
Tenis
presretan zbog povratka vajde

Pokajao se nakon manje od godine dana: Đoković okuplja stari tim kako bi vratio svjetski tron!

Novi veliki zaokret, odnosno povratak u karijeri napravio je Novak Đoković, bivši broj 1 svjetskog tenisa.

Galerija Novak Đoković (Foto: AFP) Andre Agassi i Vajda (Foto: AFP) Agassi i Štepanek u timu Đokovića (Foto: AFP)

Novak Đoković okuplja staru ekipu za povratak u teniski vrh! Nakon povratka Mariana Vajde na mjesto glavnog trenera, u planu je povratak njegovog kondicijskog trenera i dobrog prijatelja Gebharda Gritscha.

"Novak je moj prijatelj i uvijek može računati na mene i moju pomoć. Ako me nazove, razmislit ću o povratku u stožer. Često smo u kontaktu u posljednje vrijeme, ali uglavnom razgovaramo o životu. Mi smo prije svega prijatelji", rekao je austrijski trener.

Povratak otpisanih: Okuplja tim koji je lani otpustio

Sa Slovakom Vajdom Đoković je nedavno krenuo u novu suradnju, nakon što je prethodno raskinuo odnose s Andreom Agassijem i Radekom Štepanekom nakon tri uzastopna poraza u ovoj sezoni. Podsjetimo, američka teniska legenda napustila je Novakov kamp nakon mnogih nesuglasica po pitanju tenisa, ali i života. Veliki problem predstavljao je Đokovićev guru Pepe Imaz, koji je i dalje njegov duhovni vođa na životnom putu. Sa Štepanekom je raskinuo suradnju bez posebnog objašnjenja.

Đoković je s Vajdom i ostatkom stručnog stožera raskinuo suradnju u svibnju prošle godine i to nakon čudesnih 11 godina. S Vajdom u svom timu Novak je osvojio 12 Grand Slam naslova, 30 turnira iz serije Masters 1000 i sveukupno 68 ATP titula.

Andre Agassi i Vajda (Foto: AFP) Andre Agassi i Vajda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon posljednjeg ispadanja s Masters 1000 turnira u Miamiju Đoković je odlučio sa suprugom Jelenom i svoje dvoje djece otići u Dominikansku Republiku na odmor. Tamo je očito pala odluka da se u potpunosti vrati tenisu, jer inače ne bi zvao Vajdu iz trenerske mirovine u koju je otišao raskidom suradnje s Đokovićem lani.

Novak i Vajda su presretni što su opet zajedno

Đoković se u Marbelli priprema za prvi zemljani Masters 1000 turnir u sezoni - Monte Carlo. Lani je igrao u četvrtfinalu turnira, no teško je za očekivati da će ove sezone ponoviti taj uspjeh, pogotovo ako se sjetimo kako je loše izgledao u Miamiju i činjenicu da je nedavno imao operaciju lakta.

"Đoković je sretan što je Vajda ponovno uz njega. Osjeća se iznimno pozitivna energija u timu i treniraju punom parom. Obojica vole kada su zajedno, jer to je ipak tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate i besprijekorno funkcionirao na terenu. Odlično se slažu i izvan terena i zato su ponovno skupa", stoji u priopćenju tima Novaka Đokovića.

"Marjan je došao pomoći Novaku. U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko daljnje suradnje, niti je razgovarano o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada. Ići će se korak po korak. Vajdina uloga u ovom trenutku je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na zemlji", stoji u priopćenju Đokovićevog tima.

Morat će (opet) promijeniti prehranu?

Ako se želi vratiti u formu u kojoj je bio, Đoković će vjerojatno morati malo koregirati svoj način ishrane, jer je prema posljednjim informacijama, te na preporuku osobe zadužene za njegovu prehranu Maje Volk, u potpunosti izbacio meso iz svoje prehrane, zbog čega je vjerojatno izgubio osjetni broj kilograma i postao lakši plijen na terenu.

"Meso je otrov. Njemu su potrebni proteini, a njih može dobiti iz oraha, kikirikija, graška, suncokreta...", tvrdi Volk.

Iako tvrdi da njegov problem nije u prehrani, mnogi se s njim neće složiti. Baš kao i što će mnogi reći da spomenuti guru nije dobar za njega i njegovo mentalno stanje. Zbog njega je otišao Boris Becker, a lako moguće i Andre Agassi, te Radek Štepanek.

U svakom slučaju Đoković se vraća provjerenom "receptu" i dobro poznatom timu s kojim je žario i palio teniskim terenima. Može li se i hoće li se vratiti u sami vrh vidjet ćemo. Motivacije za to očigledno itekako ima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider