Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
OVO ĆE NAM NEDOSTAJATI

Deset remek-djela s deset Mastersa, uživajmo u ponajboljoj kompilaciji Federerove genijalnosti

Osim po sjajnim rezultatima i ponašanju na terenu te izvan njega, Roger Federer ostat će upamćen i po jednom od najljepših tenisa koje smo imali priliku gledati.

Roger Federer (Foto: Afp)

Osim što je u karijeri uzeo 20 titula na Grand Slam turnirima, Roger Federer osvojio je i 28 turnira iz Masters 1000 serije, a ukupno ih je odigrao 138.

Wimbledon 2003, US Open 2005, Ronald Garros 2009, Australian Open 2018 Roger Federer - Pregled jedinstvene i veličanstvene karijere jednog od najvećih sportaša u povijesti divider

Najuspješniji je bio u Cincinnatiju, koji je osvojio sedam puta, te Indian Wellsu, gdje je pobjednički trofej podigao pet puta. Svaki turnir od njih deset osvojio je barem po jednom, osim Monte Carla i Rima. Na oba je po četiri puta zaustavljen u finalu.

Upravo na turnirima iz Masters 1000 serije odigrao je neke od svojih najboljih poena u karijeri, kao i najbolje mečeve, koje sad apsolutno nema smisla nabrajati.

gol expired VIDEO Federerov govor sve je dirnuo: "Ja sam bio samo netko tko želi igrati tenis, a ispalo je ovako" divider

No, dok nema smisla nabrajati mečeve, poene možda ima, posebno kad se za takvo što ne moramo potruditi mi sami.

Ekipa sa stranice TennisTV odabrala je po jedan najbolji Rogerov poen sa svakog od deset turnira Masters 1000 serije i tu su se uistinu našle izvedbe tijekom gotovo 20 godina raspona. Ali i protiv raznih protivnika raznih generacija, od Michaela Changa i Gustava Kuertena do, naravno, Nadala i Đokovića.

Sve te uistinu izvanredne poene možete pogledati OVDJE te se još jednom uvjeriti kakvog smo genijalca više od 20 godina imali priliku pratiti.

gol expired Ivan Ljubičić se oprostio od Federera: "Puno draže mi je bilo trenirati te" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider