Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sretno momci

Čilić propustio veliku priliku: Mektić i Pavić morat će povući za ulazak u novo finale Davis Cupa

Marin Čilić izgubio je od Australca De Minaura u polufinalu Davis Cupa.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Nakon dva pojedinačna dvoboja polufinala Davis Cupa tenisača u Malagi Hrvatska i Australija igraju 1:1, pa će o putniku u finale odlučivati dvoboj parova.

gol expired Ekvadorski junak igra nogomet života: Prvi topnik Svjetskog prvenstva proživljava drugu mladost divider

Hrvatska je povela je nakon što je Borna Ćorić u prvom dvoboju svladao Thanasija Kokkinakisa sa 6:4, 6:3, no potom je Alex De Minaur nadigrao Marina Čilića sa 6:2, 6:2 i poravnao rezultat.

Čilić je protiv upornog De Minaura previše griješio, a pokazatelj u kojem smjeru bi mogao ići meč bio je već prvi gem u kojemu je Čilić napravio čak četiri dvostruke servis pogreške i izgubio servis. S još nekoliko velikih pogrešaka Čilić je izgubio servis i kod zaostatka 2:4 pa je prvi set bio odlučen.

Andres Matonte FIFA odlučila: Hrvatskoj protiv Kanade sudi mladi sudac iz Urugvaja, poznat po jednoj izjavi divider

Ništa bolje nije bilo niti u drugoj dionici u koju je Čilić krenuo sa 40:0 na svom servisu samo da bi zaredao s pogreškama, promašivao je smečeve, radio dvostruke pogreške, te vratio De Minaura u gem, a Australac je to i materijalizirao "breakom". Novom dvostrukom pogreškom Čilić je izgubio servis i kod 2-4 u drugom setu pa je De Minaur mirno priveo dvoboj kraju.

John Herdman Kanadski novinar o žestokoj izjavi koja je podigla buru i što čeka Hrvatsku: "Nikad to nisam čuo" divider

Za dvoboj parova za Hrvatsku će igrati zlatni olimpijci Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su prošloga tjedna igrali i finale ATP "mastersa" u Torinu, dok su za Australiju prijvavljeni Matthew Ebden i Max Purcell.

Pobjednik susreta Hrvatska - Australija će u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Italija - Kanada koji je na programu u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider