Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Reprezentacija - to je on

Ekvadorski junak igra nogomet života: Prvi topnik Svjetskog prvenstva proživljava drugu mladost

Enner Valencia pogodio je protiv Nizozemske za bod Ekvadora u drugom kolu skupine A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Ekvadora uspjela je ostati neporažena protiv favorizirane Nizozemske u drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva.

Iako su gubili, Ekvadorci se nisu predavali, zaigrali su u drugom poluvremenu znatno odlučnije i već poslije četiri minute stigli do izjednačenja.

Taj pogodak je postigao Enner Valencia, njihov kapetan i glavna zvijezda, 33-godišnji napadač koji je time produžio svoj nevjerojatan niz golova.

Valencia zabio po tri gola za Ekvador u Brazilu i Katru

Valencia, koji je još od ranije rekorder reprezentacije Ekvadora po broju postignutih golova u nacionalnom dresu, postigao je šest uzastopnih golova na svjetskim prvenstvima. Dobro ste pročitali: posljednjih šest golova koje je Ekvador zabijao na svjetskim smotrama - svaki put je strijelac bio Valencia.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Ekvador je ispao u skupini sa četiri osvojena boda i tri postignuta gola. Valencia je zabio jednom Švicarskoj i dvaput Hondurasu dok je utakmica s Francuskom završila 0:0.

Ekvador se u Rusiju 2018. nije kvalificirao, ali evo ih sad u Katru gdje im ide jako dobro na krilima svog kapetana. Valencia je u prvom kolu s dva pogotka sredio domaćine SP-a, da bi ovog petka poentirao i protiv Nizozemaca.

Briljantna polusezona u Fenerbahčeu

Početkom ovog mjeseca Valencia je navršio 33 godine, a da bi ovo moglo biti njegovo Svjetskog prvenstvo dala je nagovijestiti i klupska sezona. On igra za turskog velikana Fenerbahče za kojeg je u 12 prvenstvenih utakmica zabio 13 golova i uvjerljivi je prvi topnik turske Super Lig.

Ranije u karijeri je igrao za ekvadorski Emelec, meksičke klubove Pachucu i Tigres UANL te za West Ham i Everton. Prije dvije godine skrasio se u Fenerbahčeu, a prije nastavka klupske sezone, sanja s reprezentacijom prolaz u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva. Za to će im biti dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Senegala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider