Tenis
SPORTOVI
Tenis
oprezan uoči zvereva

Ćorić priznao da se prepao pobjede: "Pet mjeseci sam ovo čekao. Bila je to najveća šansa karijere"

Borna Ćorić bio je oduševljen nakon svog premijernog ulaska u četvrtfinale Grand Slam turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutačno najbolje rangirani hrvatski tenisač, 23-godišnji Borna Ćorić pobjedom protiv Australca Jordana Thompsona sa 7:5, 6:1, 6:3 u 4. kolu US Opena osigurao je svoj prvi ulazak u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira u karijeri.

Odličnim nastupom u New Yorku Ćorić je potvrdio kako je kvalitetno radio tijekom pet mjeseci, koliko je trajala stanka na ATP Touru uzrokovana pandemijom koronavirusa, iako je i on tijekom tog razdoblja bio zaražen virusom COVID-19.

gol expired Igrači šokirani, Nadalovi i Federerovi fanovi zbijaju šale, Ćorić iskren: "Prijatelj mi je, ali morao je biti izbačen" divider

"Pet mjeseci čekao sam na ovaj turnir. Jako sam sretan što se moj naporni rad isplatio. Kod vodstva 5:3 u prvom setu malo sam se uplašio pobjede, ali to je pretpostavljam i normalno jer mi je ovo bila najveća šansa za ulazak u četvrtfinale na Grand Slam turniru u životu. Nakon što sam dobio prvi set, opustio sam se i igrao puno bolje", izjavio je Ćorić nakon dvoboja protiv Thompsona koji je trajao dva sata i osam minuta, više no dvostruko kraće od drame u 3. kolu kada je svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa nakon više od četiri i pol sata i pritom spasio šest meč-lopti suparnika.

Za Ćorića je ovo bio treći nastup u 4. kolu na nekom Grand Slam turniru, nakon US Opena 2018. i Australian Opena 2019. kada je gubio od Argentinca Juana Martina Del Potra, odnosno Francuza Lucasa Pouillea.

gol expired Izbornik je jako ljutit: Debakl mu otvorio oči, ovo nikada nije napravio divider

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv vršnjaka, Nijemca Alexandera Zvereva, protiv kojega ima pozitivan omjer u karijeri od tri pobjede i jednog poraza u dosadašnja četiri susreta. Jednu od te tri pobjede protiv Zvereva Ćorić je ostvario upravo na US Openu prije tri godine kada ga je svladao u 2. kolu s 3:6, 7:5, 7:6 (1), 7:6 (4).

"Bit će to odličan dvoboj kao i uvijek. Vidio sam neke njegove mečeve ovdje i mogu reći kako igra možda i svoj najbolji tenis u životu", najavio je Ćorić svoj sljedeći susret.

Borna i Alexander igrat će četvrtfinalni dvoboj u utorak. 

gol expired Poslušajte ovo ludilo: Tako zvuči komentator kad na pobjedu čekate 24 godine divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider