Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Mandžo se opasno sprema''

Čilić otkrio što su mu Mektić i Pavić odgovorili u SMS-u poslije finala Wimbledona pa najavio spektakl u Petrinji

Hrvatski tenisač Marin Čilić komentirao je sjajan uspjeh svojih kolega iz Davis Cup reprezentacije na Wimbledonu.

Marin Čilić je 2014. godine osvojio US open, a jako dobro zna kako je igrati u finalu Wimbledona. Nikola Mektić i Mate Pavić uspjeli su ga osvojiti u parovima, a komentar od našeg poznatog tenisača na taj veliki uspjeh dobila je novinarka Nove TV Matea Ćorić.

"Čuo sam se s njima, poslao sam im poruku, uspjeli su odgovoriti uz obilje poruka koje su dobili. Obojica su bili u deliriju. Mate u svom stilu, samo mi je poslao hešteg „vrhunskapriča“, to je njegov hešteg, ono što ponavlja proteklih godina, a Mekta kaže živi svoj san, to je povijestan trenutak i jednostavno ne može vjerovati", rekao je Marin Čilić.

gol expired Nikola Mektić i Mate Pavić: "Ovaj turnir za nas je poseban zbog Gorana" divider

Što je to u toj magičnoj Wimbledonskoj travi da Hrvatima odgovara pojedinačno i u paru?

"Uvijek smo imali uspjeha u Wimbledonu, od Gorana 90-ih i kasnije. Ančić, Ljubo, Karlović, Borna, Dodig s finalom, ja također, Mate prije toga… Uvijek smo ostavljali sjajan trag, ali ovo je povijestan uspjeh jer su Mate i Mekta hrvatski par, osvojili su ga zajedno i osobito jer su ga osvojili 20 godina poslije Goranovog", dodao je Čilić, koji organizira humanitarni turnir u Banovini.

Na njemu će biti najpoznatiji hrvatski sportaši, sve ih je spojila Marinova zaklada zbog koje je i obnovljeno petrinjsko igralište. Slijedi obnova terena u Kostajnici, samo jedan u nizu projekata zaklade koja je promijenila živote već 3000 djece.

  gol expired Sjajni Đoković osvojio Wimbledon i izjednačio se s Federerom i Nadalom na vječnoj ljestvici divider

Što za Marina znači ovaj turnir?

"Znači jako puno, teško je to opisati riječima. Radim cijelim srcem za zakladu i pomažem koliko mogu za jako puno djece u Hrvatskoj. Imali smo već jedan Gem, set, Hrvatska događaj na Šalati. Bilo je fenomenalno, skupilo se 30 sportaša i uspjeli smo izgradili igralište u Tordincima. Lani nije bilo turnira, ali smo izgradili teren u Grubišnom Polju, a sad ćemo pomoći Petrinji i Kostajnici. Drago mi je što možemo pomoći tom kraju i nadam se da će klinci uživati te da ćemo neke od njih, koji će odrasti na ovom igralištu, gledati na televiziji u budućnosti."

Koji su planovi poslije Banovine?

"Teško je reći jer smo dobili puno poziva u Zakladi, puno gradova nas želi s ovim eventom. Vidjet ćemo što će donijeti naredna godina, ali pokušat ćemo od ovoga napraviti tradiciju jer je unikatno u svijetu. Mi sportaši se rijetko viđamo i sastanemo kako bi napravili nešto veliko i lijepo, a opet uživamo."

  gol expired Povijesni uspjeh hrvatskog tenisa: Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili Wimbledon! divider

Koga priželjkujete s druge strane mreže na turniru?

"Vidjet ćemo, igrao sam jutros s Mandžom i vidim da je trenirao opako, u sjajnoj formi je i siguran sam da se sprema za obranu titule, ali ima puno tvrdih oraha. Bit će tu sjajnih parova, uz Luku i mene i naboj će biti velik."

Olimpijske igre?

"Ovo su mi četvrte i već sam pomalo veteran. Igrat ću u singlu i u paru s kumom Dodigom. Nadamo se rezultatu, prošli put u Londonu došli smo do četvrtfinala, bili smo blizu borbe za medalju. Ove godine se uz Mektu i Pavića, nadamo se i mi možemo napraviti nešto sjajno. Nadamo se da možemo donijeti medalju kući, veselimo se", podvukao je Marin.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider