Tenis
SPORTOVI
Tenis
stiže i branitelj naslova

Umag bez Čilića i Ćorića, ali dolazi čovjek koji je u velikom naletu i kojem mnogi predviđaju sami ATP vrh!

Kyle Edmund bit će najveća zvijezda umaškog ATP turnira.

Kyle Edmund (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisači neće igrati na ovogodišnjem izdanju umaškog ATP turnira, na koji se vraća branitelj naslova Rus Andrej Rubljov, a najveća zvijezda, možda i prvi nositelj turnira bit će najbolje rangirani britanski tenisač Kyle Edmund, otkrio je u direktor Plava laguna Croatia Opena Lawrence Frankopan na druženju s novinarima upriličenom u četvrtak u Zagrebu.

"Na Touru je samo nekoliko hrvatskih tenisača i naravno da bismo ih voljeli imati, ali Marin Čilić je Top 10 igrač, a znamo kakav je izazov da igrača takvog kalibra dovedete na turnir kategorije 250. S Bornom Ćorićem smo pričali, međusobno se jako poštujemo, ali ove godine mu se Umag ne uklapa u kalendar, jer je promijenio raspored. Ako se Borna ikad poželi vratiti, vrata su mu otvorena. Nema animoziteta među nama, jednostavno je drugačije posložio raspored", pojasnio je izostanak najboljih hrvatskih tenisača u pojedinačnoj konkurenciji Lawrence Frankopan, čija je tvrtka "StarWing Sports" do ove sezone logistički pratila karijeru Borne Ćorića.

Razumljiv je i izostanak veterana Ive Karlovića.

"Više puta smo tijekom godine pričali s njim, ali u istom tjednu je Newport, a njemu je trava ispred zemlje. Osim toga, kad je zadnji put bio u Umagu, doživio je ozljedu."

No, to što neće biti najboljih hrvatskih tenisača, ne znači da ih uopće neće biti.

"Prva pozivnica će ići Nini Serdarušiću. Drugu ćemo otkriti naknadno, a jednu uvijek čuvamo za svaki slučaj. Nije to strategija, ali imate primjer Goffina od prošle godine. Oko toga nije bilo nikakve dileme. Uvijek moramo misliti na to koji igrač će prodati ulaznice", rekao je Frankopan te najavio mogućnost dolaska najboljih hrvatskih igrača u konkurenciji parova, u kojoj naši igrači ove sezone briljiraju.

"Radimo na tome, to vam mogu reći. Za dva tjedna ćemo imati glavnu press konferenciju pa ćemo možda znati nešto više. Mogu vam samo reći da će nam se vratiti još jedan bivši osvajač turnira, ali to ćemo otkriti za dva tjedna", rekao je Frankopan te izdvojio i najveće imena ovogodišnjeg turnira koji je će započeti 13. srpnja kvalifikacijskim mečevima, a završiti velikim finalom 22. srpnja.

"Navijači će imati sjajnu priliku na djelu vidjeti Kylea Edmunda, koji će možda biti i prvi nositelj, ovisno o rezultatu na Roland Garrosu, gdje ga vidim kao favorita iz sjene. Edmund je sve popularniji u Velikoj Britaniji, postao je britanski 'broj 1', a do Umaga će možda biti i bolje rangiran nego sada (17. mjesto). Pokrili smo koliko god smo tržišta mogli. Vraća nam se Seppi, tu je i Mađar Fucsovics, vraća nam se i branitelj naslova Rubljov, uzbudljiv igrač koji igra sjajan tenis, a i Rusi su nam također bitni kao tržište. Velik broj igrača s ovih prostora, iz regije, ove sezone igra sjajno i mnogi će od njih biti u Umagu. To su većinom Top 50, top 60 igrači iz Srbije, Slovenije i BiH.

Već prema običaju, subotnja ekshibicija će poslužiti kao odlična najava za glavni događaj.

"Već smo sad uzbuđeni. Goran Ivanišević nam se vraća, s njim će na terenu biti Mansour Bahrami. To je sjajan šou za publiku. Bilo je još nekih ideja, ali neke moramo čuvati i za sljedeću godinu, kada će umag napuniti 30 godina", zaključio je direktor umaškog turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider