Tenis
SPORTOVI
Tenis
Testno razdoblje

ATP će od srpnja testirati novo pravilo u muškom tenisu: Prođe li dobro, usvojit će ga na kraju sezone

ATP od 11. srpnja uvodi mogućnost trenerskog savjetovanja tijekom mečeva

Marin Čilić (Foto: Afp)

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) objavila je kako će se od 11. srpnja pa do kraja sezone na svim ATP turnirima te posljednjem "grand slamu" sezone US Openu isprobati pravilo o davanju trenerskih savjeta "izvan terena".

Tenisači će, prema tom pravilu, moći biti savjetovani tijekom susreta i to od strane osoba koje sjede na mjestima u gledalištu pedviđenima za trenere.

gol expired Pobjeda karijere hrvatskog tenisača: Srušio tenisku ikonu na Wimbledonu divider

Također, treneri će smjeti savjetovati svoje igrače kako verbalno tako i znakovno samo ukoliko to neće ometati igru i suparnika. Verbalno savjetovanje bit će dopušteno samo kada će igrači biti na istoj strani terena kao i treneri te će se smjeri sastojati samo od nekoliko riječi ili fraza, dok razgovor neće biti dopušten, a znakovno savjetovanje će biti dopušteno stalno.

No, razgovor trenera i igrača neće biti dopušten kada igrač napusti igralište koji god razlog za to bio.

gol expired Borna Ćorić napravio ogroman pomak na ATP ljestvici nakon titule u Parmi divider

Na kraju godine će se ocijeniti uspješnost ovog projekta te će biti odlučeno hoće li savjetovanje igrača biti dopušteno i u narednim sezonama.

U prethodnim sezonama isprobana su razna pravila vezana uz savjetovanje igrača, od mogućnosti razgovora s trenerom tijekom stanki za izmjenu strana pa do komunikacije putem slušalica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider