Tenis
SPORTOVI
Tenis
ČILIĆ I DALJE 17.

Borna Ćorić napravio ogroman pomak na ATP ljestvici nakon titule u Parmi

Marin Čilić je ostao na 17. mjestu, a Ćorić je trenutno 203. na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 17. mjesto na novoj ATP ljestvici, dok je Borna Ćorić popravio plasman za 52 pozicije.

Čilić je prošloga tjedna igrao polufinale na turniru u londonskom Queen's Clubu, no to mu nije bilo dovoljno za pomak na ljestvici, ostao je 73 boda iza 16. Kanađanina Denisa Šapovalova.

Ćorić je, pak, zahvaljujući naslovu osvojenom na "challengeru" u Parmi skočio sa 255. na 203. poziciju i tako postao četvrti najbolje rangirani hrvatski igrač, ispred njega su još Nino Serdarušić na 170. i Borna Gojo na 177. mjestu.

Na vrhu je i dalje Danil Medveev ispred Alexandera Zvereva i Novaka Đokovića.

gol expired Hajduk ostaje bez ponajboljeg igrača? Nijemci tvrde da ide u njihov slavni klub divider

Poljak Hubert Hurkacz novi je "stanovnik" prvih 10., on je osvajanjem naslova u Halleu skočio sa 12. na 10. mjesto, dok Talijanu Matteu Berrettiniju niti obrana naslova u Queen'su nije bila dovoljna za ostanak na 10. mjestu te je sada 11.

Slično se dogodilo i Mati Paviću na ljestvici najboljih igrača parova, iako je s Nikolom Mektićem osvojio naslov u Queen'su pao je s trećeg na četvrto mjesto zamijenivši pozicije s Argentincem Horacijom Zeballosom, koji je proslavio nasov u Halleu sa Španjolcem Marcelom Granollersom. Mektić je, pak, ostao šesti iza petog Granollersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider