Tenis
SPORTOVI
Tenis
TO JE TO!

Maestralni Marin Čilić u polufinalu Londona: Ispisao je povijest turnira!

Čilić je upisao 35 pobjedu u karijeri na ATP turniru u Londonu i tako postao vodeći od aktivnih tenisača po broju pobjeda i ukupno četvrti u povijesti.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Londonu koji se igra na travi Queen's Cluba. U četvrtfinalu Čilić je bio bolji od finskog tenisača Emila Ruusuvuorija 7:6(2), 6:4.

Malo je nedostajalo da se ovaj četvrtfinalni meč zakomplicira premda je Čilić imao 7-6(2), 5-1. Naime, 23-godišnji Ruusuvuori (56. na ATP ljestvici) je od 1-5 došao do 4-5 u drugom setu te je imao 0:30 na servis Čilića. Ipak, hrvatski tenisač, inače 17. igrač na svjetskoj ATP ljestvici, se izvukao iz tih problema i ipak okončao meč u tom servis gemu.

Martin Erlić i Kylian Mbappe Martin Erlić pred velikim transferom: Bundesligaš ruši klupski rekord zbog hrvatskog stopera divider

U prvom setu nije bilo break gemova iako je Čilić propustio četiri break prilike. No, u tie-breaku je vladao situacijom i lako dobio taj dio igre 7:2.

U drugom setu Finac je osvojio prvi gem i nakon toga je Čilićev odgovor bio osvajanje pet gemova u nizu, čime je trasirao put prema polufinalu. Tamo će Čilić igrati protiv srpskog tenisača Filipa Krajinovića koji je svladao Britanca Ryana Penistona 4:6, 6:3, 6:3. Bit će im to prvi međusobni meč u karijeri.

U drugom polufinalu se sastaju drugi nositelj, Talijan Matteo Berrettini i Nizozemac Botic van de Zandschulp.

Čilić ispisao povijest turnira

Hrvatski tenisač je upisao 35. pobjedu u karijeri na ATP turniru u Londonu i tako postao vodeći od aktivnih tenisača po broju pobjeda i ukupno četvrti u povijesti. Ispred njega su Becker s 36, Connors (37), Hewitt (41) i Mcenroe s 42 pobjede.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider