Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZASLUŽIO JE

Martin Erlić pred velikim transferom: Bundesligaš ruši klupski rekord zbog hrvatskog stopera

Martin Erlić je na meti brojnih klubova, a navodno ga silno želi Freiburg.

Galerija Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić Mbappe protiv Erlića Martin Erlić i Kylian Mbappe

Bio je anonimac za širu hrvatsku javnost, no Martin Erlić je u samo tri utakmice u Ligi nacija postao ljubimac navijača reprezentacije.

Erlić je debitirao u sudaru protiv Francuske na Poljudu, spremno je zaustavljao pokušaje prvaka svijeta. Kasnije je u paru s Josipom Šutalom donio Hrvatskoj pobjedu protiv Danske i kasnije sudjelovao u rušenju Francuza u Parizu.

Mbappe i Benzema ništa nisu mogli pored Erlića i Šutala, a takvi nastupi nisu prošli ispod radara europskim klubovima. Erlić je danas igrač talijanskog Sassuola, a ovog ljeta bi mogao napraviti veliki transfer.

Erlić prema Transfermarktu vrijedi 5,5 milijuna eura, a prema pisanju njemačkih medija, hrvatskog stopera ozbiljno želji Freiburg. Njemački klub navodno je poslao ponudu za Erlića od 10 milijuna eura, a to bi bio najveći transfer u povijesti bundesligaša.

Nije tajna da je Erlić na meti brojnih klubova. Danas ima 24 godine, a navodno ga želi i velikan Milan, no sve je i dalje na pričama.

VIDEO Martin Erlić nakon debija za Hrvatsku

Erlić u svojoj karijeri ima 57  nastupa u Serie, pet golova i dvije asistencije u prvom rangu talijanskog nogometa. Odlične partije pružao je u dva navrata protiv Milana i Zlatana Ibrahimovića, kojeg je čuvao. Legendarni Šveđanin ništa nije mogao u tim utakmicama, zadarski stoper mu je stalno puhao za vratom.

''A što reći o Ibrahimoviću, a da se već ne zna. Riječ je o jednom o najboljih svjetskih napadača. Nije bilo lako, ali jako sam bio motiviran i dao sam sve od sebe da mu ne bude jednostavno. Užitak je igrati protiv takvog igrača. Dobro smo se branili, imali smo dosta situacija i na kraju nije moglo ljepše i bolje, pogodak za pobjedu na isteku utakmice'', rekao je Erlić u razgovoru za Radio Zadar.

Erlić je rođen u Zadru, a sa samo 12 godina došao je u Dinamo i imao slično odrastanje kao Bruno Petković i Šime Vrsaljko koji su također mladi stigli u Zagreb iz Dalmacije pa dalje nastavili u Italiji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider