Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
marina čeka argentinac

Čilić za 45 minuta izborio polufinale, Konjuh imala sve u rukama, ali izgubila

Polovičan uspjeh imali su hrvatski tenisači na ATP i WTA turniru u Istanbulu, odnosno Pragu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Istanbulu nakon što je pobijedio Belgijanca Stevea Darcisa 6-1, 6-1. Na WTA turniru u Pragu Ana Konjuh nije uspjela zadržati prednost 3:1 u trećem setu protiv Latvijke Jelene Ostapenko.

Čilić je do pobjede protiv 49. tenisača svijeta stigao za svega 45 minuta ispustivši po jedan gem u svakom setu. U prvom setu poveo je 3-0 uz jedan break, a nakon što je Darcis smanjio na 3-1, Čilić je nanizao još tri gema za laganih 6-1. U drugom setu gledali smo sličnu sliku uz jedan break više. Prvi hrvatski reket je 33-godišnjem Belgijancu oduzeo servis za 1-0, za 4-1 i za 6-1.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Čilićeva pobjeda nakon što je slavio 2009. u Indian Wellsu.

Čilić, koji je postavljen za drugog nositelja, u polufinalu će igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, koji je u četvrtfinalu pobijedio Srbina Dušana Lajovića 7-5, 6-2.

Čilić do sada nije igrao protiv 24-godišnjeg Argentinca i 46. tenisača svijeta.

Konjuh je u nastavku jučer prekinutog meča zbog mraka, izgubila od Latvijke Jelene Ostapenko 6-3, 4-6, 3-6. Meč je prekinut pri rezultatu 6-3, 4-6, 1-1, a nastavak je odigran danas.

Konjuh je sjajno krenula u drugi dan meča. Već u prvoj igri je načinila break i povela 2-1, a potom obranila svoj servis za vodstvo 3-1. Nažalost, nakon toga više nije osvojila niti jedan gem. Ostapenko je okrenula meč s dva oduzeta servisa i na koncu slavila 6-3.

Konjuh je u četvrtak osvojila prvi set, iako je gubila sa 2-3, no potom je osvojila četiri gema zaredom oduzevši dva puta servis Ostapenko. Odličnu seriju 19-godišnja Dubrovčanka nastavila je i početkom drugog seta u kojemu je povela sa 2-0, ali tada je zastala što je njezina vršnjakinja iz Latvije iskoristila za povratak u dvoboj.

Kod vodstva Ostapenko od 5-4 u drugom setu Konjuh je imala dvije prilike za poravnanje na 5-5 na svom servisu, a nakon što ih nije iskoristila Latvijka je uspjela realizirati svoju prvu set-loptu.

U maratonskom drugom gemu trećeg seta Konjuh je spasila "break-loptu" Ostapenko, da bi nakon što je uspjela realizirati svoju četvrtu priliku za 1-1 odlučeno je kako će se susret nastaviti u petak.

Ostapenko će nešto kasnije u polufinalu igrati protiv Čehinje Kristyne Pliškove.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider