Tenis
SPORTOVI
Tenis
slab međusobni omjer

Marin Čilić u skupini s Đokovićem na završnom ATP Finalsu

Marin Čilić smješten je u skupinu Guga Kuerten za nastup na završnom ATP Finalsu.

Marin Čilić u skupini Guga Kuerten (Screenshot ATP Twitter)

Napravljen je ždrijeb za završni ATP Finals koji će se od 11. do 18. studenog održati u londonskoj O2 Areni. Marin Čilić smješten je u skupinu Guga Kuerten.

Najbolji hrvatski tenisač dobio je strašno tešku skupinu s prvim igračem svijeta Novakom Đokovićem, ubojitim serviserom Johnom Isnerom i već sada velikom mladom zvijezdom Alexanderom Zverevom.

Protiv Đokovića Čilić ima vrlo loš međusobni omjer od dvije pobjede i čak 16 poraza. Protiv mladog Zvereva Čilić je igrao šest puta i upisao je tek jednu pobjedu. Pozitivan omjer ima tek protiv Isnera (7-3), iako je izgubio tri od posljednja četiri dvoboja.

U drugoj skupini, pod nazivom Lleyton Hewitt, smješteni su Roger Federer, Dominic Thiem, Kevin Anderson i Kei Nishokori.

Najbolji teniski par na svijetu u 2018. godini, Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach igrat će u skupini Knowles/Nestor, dok će druga hrvatsko-austrijska kombinacija Nikola Mektić i Alexander Peya igrati u skupini Llodra/Santoro.

Uz Pavića i Maracha u skupini Knowles/Nestor igrat će Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo, Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock te Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut, dok će Mektić i Peya za suparnike u skupini Llodra/Santoro imati Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa te Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider