Tenis
SPORTOVI
Tenis
lopez ispisao povijest queen'sa

Andy "Robocop" Murray se vratio tenisu s umjetnim kukom i odmah osvojio titulu!

Pretposljednji tjedan u lipnju zauvijek će pamtiti Andy Murray i Feliciano Lopez.

Andy Murray (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Škot Andy Murray vratio se aktivnom igranju tenisa nakon velike operacije kuka i to na spektakularan način. Vratio se s titulom pobjednika jednog od najuglednijih turnira u sezoni - Queen's Cluba! On je u paru s Felicianom Lopezom proslavio titulu pobjednika nakon što su u finalu bili bolji od Rama i Salisburyja s 2:1 u setovima.

Podsjetimo, Murray je nakon poraza na Australian Openu u suzama najavio svoj oproštaj i veliku operaciju kuka. Krajem mjeseca objavio je rendgensku snimku na kojoj se vidi ugrađeni metalni kuk, da bi početkom svibnja najavio svoj povratak tenisu

Njegov partner, 37-godišnji Feliciano Lopez u nedjelju je osvojio dvije titule pobjednika! Prije nego je slavio u parovima s Murrayjem, on je u finalu Queen's Cluba pobijedio 34-godišnjeg Francuza Gillesa Simona sa 6-2, 6-7 (4), 7-6 (2) poslije dva sata i 53 minute igre.

Postao je najstariji osvajač turnira u Queen's Clubu.

Lopezu je ovo sedma turnirska pobjeda u karijeri, te treći nastup u finalu Queen'sa. Godine 2014. je izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova, dok je 2017. osvojio naslov svladavši Marina Čilića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider