Povratak Andyja Murrayja na teniske terene razveselio je mnoge. Otkako se vratio nakon teške operacije kuka (dobio umjetni kuk), svi su iznenađeni razinom njegove motiviranosti i kompetitivnosti u mečevima koje igra. To se moglo vidjeti i u meču 2. kola ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, gdje ga je sa 7:6, 2:6, 7:6 pobijedio Talijan Fabio Fognini.

Iako je servirao za meč čak dva puta u trećem setu, Murray nije izdržao i nije izborio nastup u 3. kolu. No svojom eksplozijom usmjerenom prema talijanskom tenisaču zaokupio je pažnju javnosti.

Mnogi stručnjaci koji prate tenis kažu da ga nikada nisu vidjeli ljućeg nego što je to bio kada je napravio break i poveo sa 6:5 u trećem setu. Murray se na razmjeni strana poriječkao s Talijanom i to je potrajalo cijelu stanku između gemova.

Najprije je krenuo objasniti sucu Fergusonu da je njegov zadatak reći tenisaču koji ometa igru da to ne smije raditi. Pritom se Škot referirao na trenutak kada je imao volej na mreži, a Fognini ga pokušao zbuniti glasnim uzvikom.

U tim trenucima kada je pokušao to objasniti Fergusonu, Talijan je bezobrazno dobacivao, na što mu je Murray odbrusio.

"Umukni!"

Vidio je postao viralan te će mnogima poslužiti kao dobra zezancija prilikom slanja kratkih videoporuka.

LJUTITI ANDY MURRAY IZGUBIO ŽIVCE ZBOG FOGNINIJA