Tenis
SPORTOVI
Tenis
"još uvijek ima vremena"

S nepunih 20 bila je u Top 20, a onda je počela agonija: Ana Konjuh se vratila i dala intervju za Dnevnik Nove TV

Hrvatska tenisačica vjeruje da može nastaviti tamo gdje su je zaustavile ozljede.

Nakon više od godinu i pol stanke, Ana Konjuh ovih se dana u metropoli vratila teniskim turnirima. ITF-ov challenger Zagreb Ladies Open mladoj Dubrovčanki poslužio je kao idealna prilika da testira jesu li bolovi u laktu stvar prošlosti i može li konačno krenuti na dug put prema povratku među 20 najboljih tenisačica svijeta.

Treći meč u posljednja četiri dana Ana Konjuh dobila je bez izgubljenog seta. Lakat je uz manje bolove izdržao, pa i Ana ne krije smiješak.

"Pa definitivno je lijepo. Ovo na treninzima ne možemo proizvesti, falio mi je ovaj osjećaj borbenosti, nervoze, treme prije meča i svega toga, drago mi je da izvlačim, da ne ide u tri seta jer ne želim baš ostajati tri sata na terenu."

gol expired Predstavili Thiaga i opet kupuju: Klopp naciljao igrača kojeg je dobro zapamtila Hrvatska, a i on nju divider

Jer iza nje je pauza od nevjerojatnih godinu i pol dana. Prvo se četvrti put u karijeri oporavljala od operacije lakta, a onda se koronakriza nadovezala na rehabilitaciju, pa je od posljednje turnirske pobjede ove 22-ogodišnje Dubrovčanke prošlo čak dvije godine i dva mjeseca.

"Zadnjih dvije godine živim nekakvim životom kojim nisam naviknula, tako da - sve ima svoje. Bila sam malo više s obitelji, neke stvari sam radila koje inače nemam priliku. Uživala sam koliko mogu, trenirala, radila na stvarima koje moramo."

I čitala autobiografije velikih teniskih imena - kao motivaciju za povratak reketu.

"Šarapova, Nadal i to, čisto malo da vidim njihovu psihološku stranu svega. Mislim da su proživjeli sve šta su mogli proživjeti u sportu, u to vrijeme mi je to pomoglo, motiviralo me i evo - nadam se da će se vidjeti rezultat."

U isto je uvjeren njen trener i bivši reprezentativac Antonio Veić. Nevjerojatno zvuči podatak da surađuju duže od tri godine, ali su zbog spomenutih pehova zajedno bili na samo 6 turnira. Da im je to netko prognozirao..

"Pa rekao bih mu da je nemoguće, da je to noćna mora. Al eto, nažalost, takva je situacija ispala. Nadam se da je to sve sada iza nas i da ćemo napokon igrat velike turnire te da će se Ana vratiti tamo gdje joj je mjesto."

gol expired Niželigaška transfer-bomba: Napadačka ikona Bojan Vručina potpisao za novi klub divider

U srpnju 2017., s nepunih 20 godina bila je 20. igračica svijeta. No ozljede su učinile svoje, pa je danas samo zaštićeni renking održao na 255. mjestu WTA liste. Za to vrijeme, njene vršnjakinje Naomi Osaka i Belinda Benčić, od kojih je imala bolje rezultate u juniorskim danima, članice su TOP 10.

"Definitivno mi je žao što me sve ovo usporilo, ali još uvijek ima vremena, još uvijek sam mlada i nisu ni drugi bez ozljeda, tako da sve u svoje vrijeme."
Pratila je Ana naravno i ovaj najneobičniji US Open ikada odigran. I baš je put Osake do naslova, popraćen snažnim porukama protiv policijskog nasilja prema Afroamerikancima, posebno oduševio.

"Svaka joj čast, mislim da je sad potvrdila definitivno da je tu gdje pripada. Mislim da uza sve ovo što se događa u svijetu, stvarno iskoristila svoju poziciju da napravi nešto dobro i da osvijesti ljude. Hvala joj na tome, nadam se da ćemo se vidjeti i ponovno zaigrati."

Želimo joj da to bude u završnici nekog Grand Slama.

gol expired UEFA objavila satnicu: Evo u koliko igraju Hajduk, Rijeka i Lokomotiva u četvrtak divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider