Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Gvardiol putuje

VIDEO Popisi suparnika Vatrenih na SP-u: Najveći rival ima muke sa zvijezdom

Samo još Kanada iz skupine E na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije objavila svoj popis igrača.

Tek što je Zlatko Dalić završio s gostovanjem u Dnevniku Nove TV, iz Njemačke su mu pristigle neugodne vijesti - u prvenstvenoj utakmici svog Leipziga u jednom zračnom duelu nastradao je Joško Gvardiol.

Morao je napustiti igru i definitivno nije izgledalo dobro. Ali vijesti nisu tako crne, kao što doduše jest Joškovo oko.

Joško Gvardiol Oglasio se Leipzig i otklonio sve dvojbe: Evo kada se vraća Joško Gvardiol divider

Na društvenim mrežama fenomenalni branič danas se našalio poručivši "tek trebate vidjeti kako izgleda drugi tip"...

Da će s Gvardiolom biti sve u redu, potvrđuje i liječnik reprezentacije Saša Janković.

"Čuo sam se preko poruka jučer s njim. On kaže da je dobro. Slomio je nos, nije idealno, ali na sreću noge su mu u redu. Trčat će moći. Vjerojatno će morati imati masku radi zaštite, ali ovo sve ostalo je OK, ide s nama“, kaže Janković.

gol expired VIDEO Hrvatska Kramarićevim golom pobijedila S. Arabiju pred početak Svjetskog prvenstva divider

Lukakua muči istegnuće

A hoće li s Belgijom, našim najvećim konkurentom u skupini, na Svjetsko Prvenstvo i Romelu Lukaku, glavna je briga izbornika Roberta Martineza, koji je danas objavio popis.

Lukaku je, dakle, zasad među 26 odabranih, iako ga muči istegnuće tetive koljena. Hoće li doista i putovati za Katar prilično je neizvjesno.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić otkrio o kojim je pozicijama najduže razmišljao pri sastavljanju konačnog popisa divider

"Svjetsko prvenstvo ima dvije vrlo različite faze. Jedna je grupa faza, a to je jedina faza za koju se možemo pripremiti - tri utakmice koje imamo. No tu je i drugi dio Svjetskog prvenstva, a to je nokaut runda. U ovom trenutku vjerujemo da bi Lukaku mogao nastupiti na tom drugom dijelu turnira", kaže njihov izbornik Roberto Martinez.

Ipak, tu je i ali:

"Moramo biti odgovorni i razmišljati o svim mogućim scenarijima i u kakvom smo stanju sada. Kao što sam rekao, do 22. studenog ćemo razmotriti može li Lukaku imati veliki utjecaj na ovom Svjetskom prvenstvu", dodaje.

gol expired Škotski mediji razočarani Dalićem: "Kod kuće je ostavio jednog od najboljih u Europi ove sezone, a vodi čovjeka koji nije u formi" divider

Bez iznenađenja na popisu Belgije i Maroka

Na popisu Belgije nema nikakvih iznenađenja, još manje šokova. Isto vrijedi i za Maroko, prvog suparnika Hrvatske u Kataru: novi izbornik Valid Regragui pozvao je sve najjače snage, uključujući i neke zvijezde s kojima njegov prethodnik Vahil Halilhodžić nije bio u najboljim odnosima.

Maroko predvodi sjajni bočni PSG-a Achraf Hakimi. Tu je još jedan bek, Mazzraoui iz Bayerna, novi stoper West Hama Nayef Auguerd, Hakim Ziyech iz Chelsea, te odlični vratar Bonou i napadač En-Nesyri iz Seville.

Iz naše skupine čeka se još popis nominalno autsajdera Kanade. Oni se već spremaju za Mundijal, sutra igraju prijateljsku utakmicu protiv Bahreina, no bez igrača iz europskih klubova. Bojali su se Kanađani da će zbog ozljede ostati bez svog najboljeg igrača Alfonsa Daviesa, ali iz njegovog Bayerna potvrdili su da će 22-godišnja zvijezda biti spremna za Svjetsko prvenstvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider