Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
sve je spremno

VIDEO Hrvatska navijačica: ''Zabija onaj mali mršavi, plavi i onaj visoki črni, kako mu je ime?“

Četiri smo puta igrali s Brazilom. Dvije prijateljske i dvije službene utakmice. Triput smo izgubili i jednom remizirali. E, kakav bi to spektakl bio kad bismo sutra upisali i prvu pobjedu.

Zaigrati protiv najnogometnije nacije - prava je poslastica.

Ne samo da su najnogometnija već su i peta najmnogoljudnija zemlja svijeta. Imaju gotovo 214 milijuna stanovnika, a Lijepa Naša - 3,8 milijuna.

Da je riječ o nogometnoj velesili, jasno je čim se baci oko na FIFA-inu ljestvicu. Na čelu ćete vidjeti Brazil, dok je Hrvatska na 12. mjestu. Ali vidjet ćete na drugom mjestu i Belgiju, koju je na povratni let iz Katra poslala upravo Hrvatska. Navijači jedva čekaju.

''Pa, naravno, Hrvatska će pobijediti!'' kaže Damir iz Zagreba.

Ivek dodaje: ''Može, da! Može! Samo ako budu igrali dobro. Sto posto. I ja sam igrao nogomet nekad. Nevjerojatno, ali imao sam osjećaj kao Modrić!

Trening brazilske reprezentacije Gol.hr na treningu Neymara i kompanije: Evo kako smo iznenadili i nasmijali Brazilce, protiv Vatrenih ipak cvikaju divider

''Tko će zabit sutra? Pa, hoće onaj, onaj mali mršavi plavi, oće on i onaj visoki črni, kak je njemu ime? Ne znam kak im je ime, al oćeju dečki zabiti dva, oćeju!'' dodaje Ruža iz Zagreba.

Sad usporedimo tko je koliko težak novčano! Vatreni su, prema Transfermarktu, na 11. mjestu najskupljih reprezentacija na Mundijalu s vrijednošću od 377 milijuna eura, a momčad Brazila čak milijardu i 140 milijuna eura, druga je najvrjednija momčad na prvenstvu.

Brazil je najuspješnija zemlja na svjetskim prvenstvima. Dosad su osvojili pet naslova svjetskog prvaka, dva puta su bili viceprvaci i dva puta treći. No oni imaju dugu povijest na svjetskim prvenstvima, ovo im je 22., za razliku od Hrvatske, kojoj je ovo tek šesto prvenstvo. Dosad smo osvojili po jednu broncu i srebro.

Četiri smo puta igrali s Brazilom. Dvije prijateljske i dvije službene utakmice. Triput smo izgubili i jednom remizirali. E, kakav bi to spektakl bio kad bismo sutra upisali i prvu pobjedu!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider