Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Odiše zadovoljstvom

VIDEO Vida proslavio veliki jubilej pa otkrio najdražu utakmicu: "Možda smo jači nego u Rusiji"

Domagoj Vida upisao je 100. nastup za Hrvatsku protiv Saudijske Arabije.

Hrvatska je pobijedila Saudijsku Arabiju s 1:0 u posljednjoj provjeri pred Svjetsko prvenstvo u Katru pogotkom Andreja Kramarića.

U 58. minuti dvoboja na teren je ušao Domagoj Vida, koji je zamijenio Dejana Lovrena, te poveo Vatrene s kapetanskom trakom oko ruke u svoj jubilarni 100. nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Time se upisao u odabrano nogometno društvo i postao tek deseti kojem je to pošlo za rukom. Nakon utakmice stao je pred kamere Nove TV i otkrio svoje osjećaje nakon velikog jubileja, ali i pobjede:

Otkrio koja mu je utakmica najdraža

"Presretan sam, nije to mala stvar. Ova utakmica mi je bila kao ona prva, u svaku ulazim s istom strašću, željom, ljubavi. Ponosan sam", rekao je pa dodao:

"Nisam mislio da će biti ovako, ali sam naporno radio i trenirao za to. Mislim da se moj trud isplatio. Svaku sam utakmicu išao sto posto, a ovo je nagrada za sve."

Odigrao je Vida desetke sjajnih utakmica u dresu Vatrenih, ali dvije su mu posebno drage:

"Polufinale protiv Engleske, ali malo više četvrtfinale jer sam dao gol iz igre, ali i s bijele točke. Pred nama je novo Svjetsko prvenstvo, nadam se da će biti dobrih utakmica."

Usporedio srebrnu generaciju s današnjom

Za samo sedam dana Hrvatska protiv Maroka igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a naš je branič usporedio generaciju iz 2018. i ovu:

"Imamo kvalitetu, možda i veću nego u Rusiji. Došle su mlade snage koje su željne, spremne. Mislim da ovaj miks može donijeti puno toga", rekao je pa otkrio koje su glavne razlike između tih dviju generacija:

Pogodak Andreja Kramarića

"Sada smo mlađa reprezentacija, ali nema tu velike razlike. Uvijek nas je krasilo zajedništvo i ljubav prema domovini. Atmosfera je jako dobra. Nadam se da će se to isplatiti već u prvoj utakmici. Uz ljubav naših navijača možemo napraviti velike stvari", rekao je pa se osvrnuo na teške uvjete za igru na susretu protiv Saudijske Arabije.

"To nas isto čeka protiv Maroka. Ne smijemo se vaditi na to. Važno je da nije bilo ozljede, da smo svi spremni. Svi igrači dat će sve od sebe da naši navijači i naš narod budu ponosni", zaključio je.

Jeste li zadovoljni utakmicom Vatrenih protiv S. Arabije?

Ukupno glasova:

Najbolji trenuci utakmice Saudijska Arabija - Hrvatska


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider