Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
PAMTIMO IME AL DAWSARI

VIDEO Argentina je srušena kandidatom za gol prvenstva, pogledajte kako su Saudijci kreirali šok

Saleh Al Shehri i Salem Al Dawsari imena su koja su danas u Saudijskoj Arabiji postala besmrtna.

Salem Al Dawsari i Saleh Al Shehri (Foto: Afp)

Saeed Al-Owairan ime je dosad najčešće spominjano kad je riječ o nogometu u Saudijskoj Arabiji. Većina nas jako dobro poznaje njegov gol Belgiji na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD-u, pogodak u stilu Diega Maradone, kojim je Saudijska Arabija izborila svoju prvu i dosad jedinu nokaut-fazu SP-a.

Argentina - Saudijska Arabija Twitter eksplodirao nakon poraza Argentine, nisu zaboravili niti legendarnog Maradonu divider

Od Svjetskog prvenstva u Katru jednako zlatnim slovima bit će napisani Saleh Al Shehri i Salem Al Dawsari, nogometaši koji su srušili Lea Messija i njegovu moćnu Argentinu, momčad koja je u susret ušla s nizom od 36 utakmica bez poraza, od čega je bilo 26 pobjeda.

Upravo je Messi doveo svoju momčad u vodstvo pogotkom na samom početku susreta, a do odmora su Argentincima, potpuno opravdano, čak tri pogotka poništena zbog zaleđa.

Saudijci šokirali na početku drugog dijela

Favoriti su šokirani odmah na početku drugog dijela, kad je spomenuti dvojac postigao pogotke, no posebno sjajan bio je onaj pobjednički, Al Dawsarija, koji će sigurno kandidirati i za jedan od najljepših na prvenstvu.

Od samog primanja, preko dva lažnjaka pa do udarca, sve što je napravio Saudijac bilo je sjajno. 

Argentina je do kraja susreta nekoliko puta zaprijetila, no šokirani pogocima, nisu se uspjeli vratiti na kvalitetu igre iz prvog dijela te prvenstvo otvaraju šokantnim porazom.

Pogotke s ovog susreta, koji je podigao najviše prašine od svih dosad odigranih u Katru, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider