Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Trpe teške kritike

Vatreni ih poslali kući i prouzročili kaos, a velika zvijezda poručuje: "Nemojte nas tako zvati"

Thibaut Courtois, vratar Belgije, kritizirao je izdanje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Luka Modrić, Andrej Kramarić i Thibaut Courtois (Foto: Afp)

S pet osvojenih bodova Hrvatska je osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, gdje ih čeka Japan, i poslala kući snažnu Belgiju.

To je izazvalo ogromno razočaranje u njihovim redovima, a već prije ispadanja sa Svjetskog prvenstva počele su priče o lošoj atmosferi i svađama u svlačionici.

Ovo je ispadanje, po svemu sudeći, označilo kraj zlatne belgijske nogometne reprezentacije, koja je godinama bila u vrhu svjetskog nogometa, ali nikad nije uspjela napraviti onaj završni korak i podignuti pehar.

Ivan Perišić Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Vatreni još jednom prošli nakon 11-eraca! divider

Odmah nakon utakmice s Hrvatskom (0:0) izbornik Roberto Martinez podnio je ostavku, a vjerojatno će se i neki iskusniji nogometaši umiroviti u reprezentativnom dresu.

Thibaut Courtois, najveća zvijezda belgijske nogometne reprezentacije, neće u mirovinu, ali poslao je jasnu poruku poručivši da oni nisu zlatna generacija:

"Ne može nas netko zvati zlatnom generacijom kada ništa nismo osvojili, mi nismo zlatna generacija. Mi smo generacija s puno talentiranih i sjajnih nogometaša koji igraju u najvećim europskim klubovima", rekao je vratar Real Madrida pa dodao:

"U Rusiji smo pokazali da možemo igrati sjajan nogomet, ali na Euru i sada u Katru nismo ni blizu te razine. To je malo sramotno", prenosi Goal.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider