Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Velika tri boda

Dramatična završnica u Katru: Iranci srušili Wales s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Walesa i Irana otvaraju 2. kolo Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Wales - Iran Iranski navijači Iranski navijači +2 Wales - Iran

Nogometaši Irana pobijedili su Wales s 2:0 u susretu 2. kola skupine B Svjetskog prvenstva u Katru.

Oba pogotka Iranci su postigli u sučevu dodatku na samom kraju dvoboja. Prvi je mrežu zatresao Roozbeh Cheshmi udarcem s ruba kaznenog prostora u osmoj minuti sučeva dodatka.

Konačnih 2:0 postavio je Ramin Rezaeian u 11. minuti dodatka, kad je sigurno realizirao kontranapad. Najbolju priliku za postizanje pogotka Velšani su imali u 12. minuti, kad je Kiefer Mooore s pet metara skrenuo loptu nakon ubačaja, ali je iranski vratar to obranio. Iran je bio puno bolja momčad u drugom poluvremenu.

Iranski nogometaši VIDEO Iranci otpjevali himnu, navijači neutješno plakali: Jedna djevojka poslala moćnu poruku divider

U 52. minuti u razmaku od 15 sekundi Azmoun i Gholizadeh pogađali su vratnice, a potom je i Hennessey obranio udarac Azmouna glavom iz neposredne blizine. Wales je u 86. minuti ostao s igračem manje jer je zbog prekršaja u izglednoj situaciji sudac Escobar isključio vratara Waynea Hennesseyja.

Na ljestvici je vodeća Engleska s tri boda, koliko ih ima i drugoplasirani Iran. Wales i SAD imaju po jedan bod. U drugoj utakmici ovog kola u skupini B sastat će se reprezentacije Engleske i SAD-a, a taj je dvoboj na rasporedu večeras od 20 sati.

Standings provided by Sofascore
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider