Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Bilo je emotivno

VIDEO Iranci otpjevali himnu, navijači neutješno plakali: Jedna djevojka poslala moćnu poruku

Nogometaši Irana pjevali su himnu na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Walesa.

Galerija Iranski navijači Iranski navijači Iranski nogometaši +1 Iranski navijači

Dvobojem Walesa i Irana otvoreno je 2. kolo Svjetskog prvenstva u Katru. Nakon što nisu htjeli pjevati vlastitu himnu na otvaranju protiv Engleske, iranski su nogometaši bili pod povećalom javnosti.

Ovog su puta nogometaši pjevali iransku himnu, ali zato su je navijači ponovno ispratili gromoglasnim zvižducima. Posebno je emotivno bilo vidjeti nekolicinu navijača koji nisu mogli zadržati emocije, neutješno su plakali i još jednom podsjetili na goruće probleme u Iranu.

Prije susreta iranski su reprezentativci saznali neugodnu vijest, tamošnja policija uhitila je slavnog nogometaša Vorija Ghafourija zbog "vrijeđanja nacionalne nogometne vrste i propagande protiv vlade"

Režim poslao upozorenje nogometašima?

Čini se da je to bila opomena iranskim nogometašima, ali i svojevrsno upozorenje na ono što ih čeka po povratku u domovinu nastave li s kritikama na račun režima.

35-godišnji Ghafouri već je duže vrijeme bio trn u oku iranskog režima. Javno je kritizirao njihove odluke, a ne tako davno iskazao je podršku obitelji Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koja je umrla u zatvoru moralne policije.

Voria Ghafouri Novi skandal trese iranski nogomet: Pred utakmicu s Walesom uhićen slavni nogometaš divider

Ondje je završila jer je prekršila strogi iranski kodeks za odijevanje žena, a to je pokrenulo masovne prosvjede diljem zemlje, koji traju već neko vrijeme.

Upravo je to bio povod iranskim nogometašima da na utakmici protiv Engleske ne pjevaju vlastitu himnu. Time su poslali snažnu poruku u svijet, a ni tribine nisu ostale nijeme na taj problem.

Snimku intoniranja himne možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider