Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Zakomplicirali nam situaciju

Veliko iznenađenje u našoj skupini: Maroko s dva gola u drugom poluvremenu šokirao Belgiju!

Maroko je šokirao Belgiju slaveći 2:0 u 2. kolu Svjetskog prvenstva.

Galerija Belgija - Maroko Belgija - Maroko Belgija - Maroko +1 Belgija - Maroko

Nogometaši Maroka pobijedili su Belgiju 2:0 u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva i potpuno zakomplicirali situaciju u grupi u kojoj su još Hrvatska i Kanada.

Maroko je poveo golom Abdelhamida Sabirija iz slobodnog udarca, gotovo iz mrtvog kuta u 73. minuti, a potom je u 92. minuti na 2:0 povećao Zakaria Aboukhlal (90+2).

Marokanci imaju meč-loptu

Nakon remija s Hrvatskom Marokanci su neočekivano došli do pobjede nad Belgijom, pa su se našli u vrlo dobroj poziciji za prolazak grupe. Marokanci su se opet pokazali čvrstima i discipliniranima, ali su ovaj puta bili opasni i iznimno učinkoviti u napadu.

Slavlje Hrvatske Hrvatska razbila Kanadu na SP-u: Četiri komada Vatrenih za prvo mjesto u skupini! divider

Belgijci, koji su Kanadu dobili na iskustvo, još su jednom pokazali slabu i sporu igru i zasluženo su doživjeli poraz, koji ih stavlja u situaciju da se vade protiv Hrvatske u zadnjem kolu.

Već u 5. minuti Batshuayi je iz blizine mogao dovesti Belgijce u vodstvo, ali je pucao loše, a jednako lošim šutovima svoje su šanse propustili Marokanci Ziyech i Hakimi. Veći dio prvog dijela odvijao se puževim ritmom, sve do sudačke nadoknade.

Hrvatski navijači pred hotelom Vatrenih u Dohi VIDEO Nova TV i gol.hr s hrvatskim navijačima u Dohi: Evo kako je to izgledalo divider

Ziyech je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov udarac neočekivano je završio u mreži. Intervenirao je VAR i presudio da je marokanski branič Saiss dirao loptu, a bio je u zaleđu, pa je gol poništen, na veliko zadovoljstvo Belgijaca.

Načeli Belgiju pa je završili

Početkom drugog dijela snažno je tukao Ziyech, ali ipak preslabo za Curtoisa, a na drugoj strani marokanski vratar Munir brani udarac Edena Hazarda. U 66. minuti marokanski vratar još bolje reagira kod Mertensova udarca te se činilo da Belgijci preuzimaju rizik i da su krenuli po pobjedu.

gol expired Giboni iz zagrebačkog zoološkog vrta dali čudnu "prognozu" za utakmicu Hrvatska - Kanada divider

U 73. minuti uslijedio je šok za Belgijce. Jako iskosa s lijeve strane slobodan udarac je izveo veznjak Sampdorije Sabiri, koji je pucao izravno u gol i iznenadio zaspalog Curtoisa. Bio je to ujedno i prvi gol iz slobodnog udarca uopće na Mundijalu u Katru.

Taj je gol prisilio belgijskoga izbornika da u 81. minuti uvede nezaliječenog Lukakua, a samo minutu kasnije Vertonghen umalo zabija glavom nakon kornera.

Hrvatski navijači pred hotelom Vatrenih u Dohi Hrvatski navijači s golemom zastavom banuli pod prozore Vatrenima: Ganuti Dalić se spustio iz hotela divider

No umjesto izjednačenja stigao je i drugi gol Maroka u sudačkoj nadoknadi. Loptu je povukao Zijech i kada se činilo da je u bezizglednoj situaciji, dodao je napadaču Toulousea Abdoukhlalu, koji je šalje pod gredu

Bounou misteriozno smijenjen

Maroko je na početku napravio misterioznu promjenu vratara u posljednjem trenutku prije početka utakmice u skupini F Svjetskog prvenstva protiv Belgije kada je Munir El Kajoui ušao umjesto Yassinea Bounoua.

Bono je bio na intoniranju marokanske himne Marokanac bio na intoniranju himne pa misteriozno nestao s terena, svi su ostali u čudu divider

Bounou je uvršten u početnu postavu i postrojio se sa svojim suigračima na intoniranje himne te je viđen u dugotrajnoj raspravi sa sucem Cesarom Ramosom iz Meksika. El Kajoui se potom pojavio za timsku fotografiju prije početka utakmice i preuzeo Bounouovo mjesto dok je utakmica na stadionu Al Thumama bila u tijeku.

Kasnije u ovoj grupi igraju Hrvatska i Kanada.

 

BELGIJA - MAROKO

Strijelci: 0-1 Sabiri (73), 0-2 Aboukhlal (90-2)

Pred 43.000 gledatelja na stadionu Thumama sudio je Ramos iz Meksika.

BELGIJA: Courtois - Meunier (81. Lukaku), Alderweireld, Vertonghen, Castagne - Onana (60. Tielemans), Witsel, T. Hazard (75. Trossard) - De Bruyne, Batshuayi (75. De Ketelaere), E. Hazard (60. Mertens)

MAROKO: Munir - Hakimi (68. Attiat-Allah), Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi (78. El Yamiq), Amrabat, Amallah (68. Sabiri) - Ziyech, En-Nesyri (73. Hamdallah), Boufal (73. Aboukhlal)

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider