Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kakva utakmica, kakva drama!

Argentina je novi prvak svijeta! Messi ispunio snove nacije i donio im titulu nakon 36 godina

Argentina je slavila u finalu Svjetskog prvenstva u Katru protiv Francuske.

Galerija Messi i Mbappe Kylian Mbappe Alvarez i Upamecano +12 Leo Messi

Argentina je slavila u finalu Svjetskog prvenstva u Katru protiv Francuske nakon boljeg izvođenja 11-eraca.

Regularno vrijeme je završilo 2:2, nakon produžetaka opet je bilo izjednačeno, 3:3, a tek nakon 11-eraca slavila je Argentina s ukupnih 7:5.

Argentinci su poveli u 23. minuti preko Messija, koji je bio siguran s bijele točke, a prednost je podigao Di Maria u 36. minuti nakon sjajne akcije Gaučosa.

Atmosfera na dočeku Vatrenih na Trgu bana Jelačića u Zagrebu VIDEO Veličanstveni doček Vatrenima: Više od 80 tisuća ljudi, Trg je gorio, igrači pjevali s navijačima! divider

Sve je izgledalo idilično za Argentince, mirno su plovili prema naslovu prvaka, ali onda je Otamendi napravio glupost i napravio kazneni udarac.

Kylian Mbappe rutinski je pospremio 11-erac u 80. minuti, a onda samo dvije minute kasnije odigrao sjajni dupli pas s Kolom Muanijem i pucao snažno iz poluvoleja, presnažno za Martineza, koji je bio nemoćan.

gol expired Mali navijač je hit dočeka: Izolir-trakom napravio masku kao Gvardiol divider

Ludi produžeci

Tako je osmi put u povijesti finalni dvoboj na svjetskim nogometnim prvenstvima otišao u dodatnih 30 minuta.

Argentina je u 109. minuti ponovno došla do prednosti, kad je svoj drugi pogodak u finalu, a 13. na svjetskim prvenstvima postigao Lionel Messi, koji je poslao loptu preko gol-crte nakon što je Hugo Lloris obranio udarac Lautara Martineza.

gol expired Navijači izletjeli pred autobus, dočekali ih s bakljama! Vatreni idu prema Trgu divider

No Francuzi su se još jednom uspjeli vratiti, kad je u 116. minuti Gonzalo Montiel skrivio kazneni udarac rukom blokiravši u kaznenom prostoru Mbappeov udarac. Najbolji francuski strijelac sam je preuzeo odgovornost i u 118. minuti hat-trickom u finalu izjednačio na 3:3.

Unatoč prilikama na obje strane, to je bio konačan rezultat nakon produžetka pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, koji su treći put u povijesti odlučivali o naslovu svjetskog prvaka.

Montiel čovjek odluke

Brazilci su 1994. u raspucavanju pobijedili Talijane, a reprezentacija Italije na taj je način došla do naslova 2006. u Njemačkoj, kad su bili bolji od reprezentacije Francuske.

Kylian Mbappe VIDEO Ovako je Mbappe u samo dvije minute šokirao Gaučose i vratio Francuze u život divider

U prvoj seriji precizni su bili Mbappe za Francuze i Messi za Argentince, no u drugoj seriji argentinski vratar Emiliano Martinez obranio je udarac Kingsleya Comana, dok je Paulo Dybala svladao Llorisa za vodstvo Argentine.

gol expired FOTO Izbornik Dalić imao malu nezgodu na dolasku u zračnu luku divider

U trećoj seriji Aurelian Tchouameni poslao je loptu pokraj vratnice, a Leandro Parades svladao Llorisa za vodstvo 3:1. Kolo Muani pogotkom u četvrtoj seriji ostavio je Francuze u igri, ali je Gonzalo Montiel pogodio za konačnih 4:2 i veliko slavlje Argentinaca.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider