Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
POGLEDAJTE SNIMKE

VIDEO Veličanstveni doček Vatrenima: Više od 80 tisuća ljudi, Trg je gorio, igrači pjevali s navijačima!

Brončani hrvatski nogometaši dočekani su na spektakularan način u Zagrebu.

Galerija Atmosfera na dočeku Vatrenih na Trgu bana Jelačića u Zagrebu Izlazak Vatrenih iz aviona Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića u Zagrebu - 2 +3 Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Hrvatski nogometaši stigli su nakon 19:30 na Trg bana Jelačića, gdje su ih pjesmom, bakljama, vatrometom i ovacijama dočekali deseci tisuća navijača oduševljenih trećom osvojenom medaljom na svjetskim prvenstvima.

Vatreni su u zagrebačku zračnu luku sletjeli u 17:25, nakon čega su autobusom uz pratnju policijskih motociklista krenuli prema središnjem trgu dok su ih na putu pozdravili brojni navijači pjesmom, vatrometom, trubljenjem, bakljama, mahanjem zastava...

Hrvatski reprezentativci stigli su na središnje mjesto dočeka praćeni zvucima pjesme Daleke obale "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj", kada je zavladala prava euforija na trgu, koji je od poslijepodnevnih sati, unatoč hladnom vremenu, ispunjen navijačima iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta.

Mnogi od njih bili su oboružani zastavama, dresovima, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

Prolazeći gradom, Vatreni su na trenutak skrenuli s trase da bi se u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba premjestili u otvoreni panoramski autobus s velikim natpisom "Obitelj", kojim su se zaputili na središnji zagrebački trg.

Na svečanom dočeku, među mnoštvom građana bio je i premijer Andrej Plenković u društvu s ministrima - Tomom Medvedom, Davorom Božinovićem, Gordanom Grlićem-Radmanom, Mariom Banožićem, Nikolinom Brnjac i predstojnikom Vlade Zvonimirom Frka-Petešićem.

Navijački slogani i pjesme

Program je počeo nakon 16 sati glazbom koju je puštao DJ, a nastupali su Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend. Himnu Republike Hrvatske izvela je klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Najviše je bilo mladih ljudi, koji su plesali, pjevali domoljubne pjesme poput "Zovi samo zovi", "Moja zemlja Hrvatska", "Bježite ljudi", "Lijepa li si", "Inati se, Slavonijo" ili skandirali navijačke slogane i pjesme poput "Srce vatreno", "Neopisivo" ili "Igraj, moja Hrvatska".

Hrvatski nogometaši prije mjesec dana otputovali su na Svjetsko prvenstvo u Katar, gdje su u skupini F s Marokom, Kanadom i Belgijom izborili prolazak u osminu finala te su nakon produžetaka na jedanaesterce svladali Japan, a potom u četvrtfinalu i Brazil.

Nakon poraza od Argentine u polufinalu Vatreni su u utakmici za treće mjesto svladali Maroko s 2:1 i u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima uspjeli treći put ponijeti kući medalju.

Prvu broncu hrvatski igrači osvojili su pod vodstvom izbornika Ćire Blaževića 1998. u Francuskoj kada su, nakon poraza u polufinalu od domaćina, pobijedili Nizozemsku u utakmici za treće mjesto.

Prije četiri godine Vatreni su uz ovacije dočekani na Trgu bana Jelačića i u čitavoj Hrvatskoj, nakon što su pod vodstvom sadašnjeg izbornika Zlatka Dalića osvojili srebrnu medalju u Rusiji.

Tijek događaja:

21:10 Doček je završio.

20:40 Osamdeset tisuća navijača je na Trgu bana Jelačića, prema procjeni policije.

20:35 Dobra večer, Hrvatska, je*ote koliko nas ima. Ono što smo prije četiri i pol godine otpjevali, mislim da ćete se sjećati - Lijepa li si - zapjevao je Dejan Lovren s navijačima.

20:32 ''Dobra večer svima, teško je govoriti nakon ove dvije veličine prije mene. Hvala vam na svemu, gurali ste nas naprijed u svakoj utakmici, hvala vam još jednom'', rekao je Livi.

20:30 Dobra večer, Zagrebe, dobra večer Hrvatska. Baš vas je lijepo vidjeti nakon četiri godine, hvala vam što ste u došli u velikom broju. Htjeli smo vam donijeti zlato, a vaš dolazak ovdje to pokazuje. Uvjeren sam da će ova reprezentacija donijeti zlato u budućnosti. Zapjevao je Luka i poveo navijanje: "Zovi, samo zovi!"

20:25 ''Hvala vam svima, puno vas volimo i…" rekao je Joško pa nakratko zastao poslušati ovacije: "Sve vas puno volimo i uživajte.''

20:05 Prljavci i ''Ruža hrvatska'' zapalili su trg. Gore baklje, igrači i navijači pjevaju!

19:55 Modrić je dobio najveće ovacije kada su igrači izašli na pozornicu!

19:50 Vatreni stigli na Trg!

19:30 Vatreni su pred ulazom na Trg bana Jelačića!

19:05 Vatreni su krenuli prema Trgu u otvorenom autobusu, policija čisti koridor. Ludnica je u Savskoj gotovo kao prije četiri godine, potpuna ludnica!

19:00 Policija je objavila snimku sa središnjeg zagrebačkog trga, nevjerojatna je atmosfera! Vatreni se trenutačno nalaze u vatrogasnoj postaji u Savskoj, tamo će prijeći u otvoreni autobus i krenuti prema Trgu.

18:55 Vatreni su stigli u vatrogasnu postaju u Savskoj ulici, ondje će se prebaciti u autobus s otvorenim krovom.

18:50 Mladi hrvatski navijač dočekao je Vatrene s maskom i porukom za Joška Gvardiola. Pročitajte OVDJE.

18:45 Autobus s hrvatskim reprezentativcima polako se približava vatrogasnoj postaji u Savskoj, ondje će se prebaciti u bus s otvorenim krovom.

18:35 Vatreni se polako približavaju centru grada, trenutačno se nalaze kod NSK-a, a cijelim putem dočekuju ih navijači.

18:25 Kakvo ludilo na Trgu bana Jelačića, vlada sjajna atmosfera. Teško je riječima opisati što se događa. Sve je krcato...

18:20 Pogledajte kako je izgledao prvi kontakt Vatrenih s navijačima po dolasku u Zagrebu.

18:17 Izbornik Zlatko Dalić imao je malo nezgodu prilikom dolaska u zračnu luku, pogledajte OVDJE o čemu se radi.

18:15 Na svakom većem raskrižju navijači dočekuju Vatrene, s velikom policijskom pratnjom upravo ulaze u Novi Zagreb.

18:10 Navijači su izletjeli pred autobus s hrvatskim reprezentativcima, dočekali su ih s bakljama i transparentima. Puca se vatromet, sjajna je atmosfera.

18:05 Trg je krcat, ljudi moji, pa što je ovo? Sjajna je atmosfera na ulicama Zagreba. 

18:02 Vatreni su prošli Veliko Polje, prigradsko naselje u sastavu Grada Zagreba, a putem ih dočekuju navijači uz baklje i vatromet. Polako se kreću prema Zagrebu.

17:55 Vatreno je na izlazu iz Velike Gorice, pale se baklje i vatromet, a autobus s Vatrenima polako kreće prema Zagrebu uz ogromnu policijsku pratnju.

17:50 Hrvatski reprezentativci krenuli su prema središnjem zagrebačkom trgu, a na izlazu iz Velike Gorice dočekuju ih prvi navijači. Ponovno se skupio veliki broj navijača, a u pozadini se može vidjeti vatromet.

17:45 Luka Modrić s brončanom medaljom oko vrata. 

17:40 Hrvatski reprezentativci izlaze iz zrakoplova, a prvi je izašao Luka Modrić u društvu Marijana Kustića i Zlatka Dalića.

17:35 Sjajna je atmosfera na središnjem trgu, pjeva se hit Prljavog kazališta "Lupi petama".

17:30 Vatrogasci su pripremili vodeni pozdrav za Vatrene u zagrebačkoj luci.

17:25 Vatreni su sletjeli u zagrebačku luku. Čeka se iskrcaj.

17:15 Vatreni će uskoro sletjeti u Zagreb.

17:05 Spremni su autobus za Vatrene i policijska pratnja, koja ih će sigurno dopratiti do središnjeg zagrebačkog trga.

17:00 Počeo je program svečanog dočeka Vatrenih na Trgu bana Jelačića, a najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatina, Zaprešić Boysa...

16:55 Sve je spremno za doček Vatrenih u zagrebačkoj zračnoj luci.

16:50 Uh, vatrena je atmosfera na središnjem zagrebačkom trgu.

16:45 Dizalice s hrvatskim zastavama na putu od Velike Gorice prema Zagrebu.

16:40 Jedna navijačica pripremila je zanimljivu poruku za našeg reprezentativca Joška Gvardiola. 

16:25 Ovo je tek jedan dio policije koji će osiguravati trasu hrvatskih reprezentativaca na putu do središnjeg zagrebačkog trga. Imat će i potporu iz zraka.

16:10 Policija je objavila nekoliko fotografija s Trga bana Jelačića. Polako se zagrijava atmosfera za veliki doček.

16:00 

15:45 Prema stranici flightradar24.com, avion s Vatrenima trebao bi stići u Zagreb oko 17:30.

15:30 Na ovom linku možete pratiti gdje se u svakom trenutku nalazi avion s Vatrenima.

15:00 Na Trgu se već okupilo desetak tisuća navijača.

13:00 Čak pet do šest sati uoči dolaska Vatrenih na Trg bana Jelačića na mjestu dočeka već su stotine navijača koji su osigurali svoje mjesto u prvim redovima ispred pozornice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider