Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
TEŠKO OPISIVA DRAMA

Marokanci nakon drame kaznenih udaraca izbacili Španjolsku i izborili četvrtfinale

Nogometaši Maroka i Španjolske odigrali su 120 minuta bez pogodaka, nakon čega su Marokanci četvrtfinale izborili nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Bono (Foto: Afp)

Vrlo zanimljivu, napetu te prije svega dramatičnu utakmica Maroka i Španjolske mogli smo pratiti u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Nakon 120 minuta bez golova nogometaši Maroka izborili su četvrtfinale Svjetskog prvenstva poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0) protiv Španjolske.

Španjolskoj posjed, Maroku bolje prilike

Glavnina utakmice prošla je u dominaciji Španjolske kada je u pitanju posjed pa su tako španjolski igrači imali gotovo 70 posto loptu u svojim nogama tijekom prvog poluvremena. No u prvih 45 minuta Španjolska je imala tek jednu opasnu situaciju pred marokanskim vratima, dok su Marokanci nekoliko puta, prvenstveno ubacivanjem, stvarali paniku pred Unai Simonom.

U nastavku se još češće igralo na marokanskoj polovici travnjaka, ali osim upornih kratkih dodavanja s jedne na drugu stranu ništa konkretno nisu radili igrači Luisa Enriquea. Najbolju šansu imao je Dani Olmo u 95. minuti kada je vratar Maroka Bono zaustavio njegov ubačaj koji su svi propustili.

Junačina Bono izbacio "svoje" Španjolce

U produžecima je dodatno porastao pritisak Španjolaca, ali najbolju šansu, u 104. minuti, imao je Marokanac Cheddira, čiji je šeprtljavi udarac iz blizine obranio Unai Simon. U samom finišu Sarabia je za Španjolsku pogodio vratnicu. O pobjedniku se tako odlučivalo u udarcima s bijele točke, gdje je odličan bio marokanski vratar Bono s dvije obrane. Zaustavio je udarce Solera i Busquetsa, dok je Sarabia pogodio vratnicu, ali je i tada Bono pogodio stranu.

Maroko će u subotu, s početkom u 16 sati, igrati četvrtfinalni susret protiv pobjednika dvoboja Portugala i Švicarske. Taj se, posljednji susret osmine finala, igra u utorak navečer s početkom u 20 sati.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider