Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Izbornik presretan

Tisuće Varaždinaca dočekale Dalića: "Nitko mi ne može zabraniti da kažem 'hvala braniteljima', bez njih ne bi bilo ni nas"

Zlatku Daliću Varaždinci su na Korzu priredili doček.

Izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u ponedjeljak je priređen doček na Korzu u Varaždinu.

Tisuće Varaždinaca i mještana iz sjeverozapadne Hrvatske došle su pozdraviti čovjeka pod čijim su vodstvom Vatreni napravili svjetsko čudo osvojivši dvije medalje zaredom na svjetskim prvenstvima.

"Dobra večer, dragi prijatelji, sugrađani i svi drugi koji ste ovdje. Hvala vam na toploj dobrodošlici. Znam da je zima, da je hladno, ali vi ste opet tu i to pokazuje koliko ste vi za reprezentaciju i koliko je volite. Osvojili smo brončanu medalju, ona je za mene kao zlatna. Dali smo sve od sebe", poručio je Dalić u svom govoru.

"Ovo je moja Hrvatska kakvu želim uvijek"

"Vidim ovdje dosta mladih ljudi. Igrači vama mladima mogu biti uzor kako ništa nije nemoguće i kako treba postupati u životu. Pokazali su hrabrost, poniznost, skromnost, domoljublje i vjeru i to im je Bog vratio. Ovo je moja Hrvatska kakvu želim uvijek, u kojoj ništa nije nemoguće. Ne može nitko meni u našoj Hrvatskoj zabraniti da ja kažem 'hvala braniteljima'. Hvala našim Pumama, oni su zaslužni što sam ja ovdje jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas ni mene ovdje."

Izbornik je još rekao:

"Ponosan sam i sretan. Sve zasluge idu našim igračima, oni su svoj život osigurali, imaju sve u životu, ali kad dođu i obuku hrvatski dres, onda daju sve od sebe. Sve se u životu može postići, ja sam vam najbolji primjer, krenuo sam iz malog mjesta."

Na koncu je Dalić priznao:

"Iskreno, nisam očekivao da ćete doći u ovolikom broju jer prije četiri godine ipak je bilo ljeto i toplije vrijeme. Zajedništvo, ljubav, vjera, domovina, hvala na svemu tome! Iznad svih nas je Hrvatska!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider