Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Velike pohvale

Pogledajte što pišu svjetski mediji o novom uspjehu Vatrenih: ''Elitna nogometna nacija''

Svi svjetski mediji s poštovanjem i divljenjem izvještavaju o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i bronci osvojenoj na Svjetskom prvenstvu u Katru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treće mjesto hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru vijest je u svim svjetskim (sportskim) medijima.

"Hrvatska je još jednom pokazala svoju klasu. Momčad Zlatka Dalića bila je viceprvak svijeta prije četiri godine i potvrdila je svoj status jedne od elitnih nogometnih nacija s još jednim trećim mjestom", piše BBC.

"Drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo Hrvatska je završila među prva tri", ističe Guardian.

Hrvatski reprezentativci s medaljama - 2 FOTO Trenuci najvećeg ponosa: Pogledajte naše heroje s medaljama oko vrata divider

Talijanska Gazzetta dello Sport poziva na pljesak za Vatrene.

"Hrvatska je opet na postolju! Utakmice za treće mjesto često se doživljavaju kao nekakva smetnja, ali mogu biti i zabavne, upravo zato što nije fokus na ovakvim utakmicama. Opuštena Hrvatska bila je bolja od Maroka, koji nije uspio iskoristiti svoju povijesnu priliku."

Njemački Kicker u naslovu ima "čovjeka s maskom (Joško Gvardiol) i Oršićevu genijalnost":

"Hrvatska je nakon drugog mjesta 2018. osvojila broncu u Katru 2022. Izbornik Zlatko Dalić napravio je pet promjena u momčadi nakon poraza od Argentine u polufinalu. Lavovi s Atlasa nisu uspjeli."

Bild posebno ističe Joška Gvardiola.

gol expired Luka Modrić potvrdio ono što svi želimo: "Bilo bi bezveze da ne odradim Ligu nacija, ostajem!" divider

"Nastavlja igrati sjajno. U rujnu je središnji branič Leipziga produžio ugovor do 2027. i ima klauzulu prema kojoj će od 2024. biti dostupan za 112 milijuna eura. Žele ga PSG, Manchester City, Manchester United i Chelsea."

Španjolska Marca piše o "kraju bajkovite kampanje Maroka".

"Marokanski navijači, koji su od početka bili jedni od najboljih na Svjetskom prvenstvu, u subotu su ponovno stvarali nevjerojatnu atmosferu. Hrvatska je bila bolja, a trebala je imati i jedanaesterac nakon što je Joška Gvardiola sapleo Sofyan Amrabat. Hrvatska nastavlja udarati iznad svoje težine, noseći još jednu nevjerojatnu uspomenu na Svjetsko prvenstvo."

Katalonski El Mundo Deportivo na svojoj naslovnici kliče: "Modrić postaje veliki!"

"Kapetan Hrvatske zatvorio je svoju reprezentativnu pozornicu kao treći na Svjetskom prvenstvu. Maroko se časno oprostio, boreći se do posljednje sekunde na svojem najboljem turniru u povijesti. Hrvatima je veliki poticaj bio Luka Modrić, htjeli su da u svojoj posljednjoj utakmici na svjetskim prvenstvima osvoji medalju."

Hrvatski reprezentativci s medaljama - 11 Većina medija iz susjedstva odala počast Vatrenima, ali ne svi: ''Ovo je podvig kojim se malo tko može pohvaliti'' divider

Američki ESPN ističe mentalnu snagu Vatrenih nakon neugodnog poraza u polufinalu.

"Hrvatska je prije četiri godine u Rusiji završila kao viceprvak svijeta i nadala se da i u Katru može igrati finale, ali je doživjela poraz od Argentine od 3:0. Hrvatskoj to nisu jedine medalje, i u svom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima, 1998. godine, osvojila je broncu."

Argentinski Ole također je pohvalio Hrvatsku.

"Pokazali su da se za treće mjesto može igrati s manje pritiska, ali s istim entuzijazmom. Hrvatski uspjeh dodatno ima na težini jer je ovo bila posljednja utakmica Luke Modrića na svjetskim prvenstvima. Sjajni kapetan startao je i dirigirao veznim redom u kojem nije bilo Brozovića", pišu Argentinci.

Kakvi su vam prvi dojmovi nakon osvojene bronce Vatrenih na SP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider