Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
TO, KAPETANE!

Luka Modrić potvrdio ono što svi želimo: "Bilo bi bezveze da ne odradim Ligu nacija, ostajem!"

Ponosan, s velikom medaljom oko svojeg vrata, Luka Modrić potvrdio je kako ovo nije njegov reprezentativni kraj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svojoj prvoj izjavi nakon osvajanja druge reprezentativne medalje, hrvatski kapetan Luka Modrić potvrdio je kako mu ovo Svjetsko prvenstvo nije donijelo posljednje nastupe u reprezentaciji.

Nakon ove klupske sezone, tj. u lipnju iduće godine, Hrvatska će nastupiti u Nizozemskoj na Final fouru Lige nacija, gdje nas čekaju Italija, Španjolska i domaćin.

Tko je lud sada odustati?

Nema sumnje kako će u Rotterdamu ili Enschedeu biti nekoliko desetaka tisuća hrvatskih navijača, a tu je i prilika za trofej, tako da nas zapravo nije začudilo što je Luka potvrdio da će svakako biti na raspolaganju.

"To je plan. Sigurno, kad smo već došli do finala i kad sam bio u svemu tome, bilo bi bezveze da ne odradim tu Ligu nacija. To ću svakako odraditi, to je plan, a onda ćemo vidjeti kako dalje. Želim ostati za Ligu nacija", potvrdio je Luka u razgovoru za HRT.

I to su više nego sjajne vijesti, posebno jer znamo koliko nam Luka znači, ali i koliko mu želimo da se oprosti s trofejem.

"Htjeli smo zlato i bili smo mu blizu"

Osim toga, Luka je prokomentirao ovaj veliki rezultat, odnosno uspjeh koji smo još jednom napravili.

"Mislim da smo napravili nešto stvarno strašno za Hrvatsku i hrvatski nogomet. Htjeli smo to zlato i bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Mislim da na kraju možemo biti ponosni na to kako smo odigrali i što smo napravili, ovo je stvarno velika stvar", rekao je Luka, koji je onda usporedio svoje reprezentativne uspjehe s onima nevjerojatnima kakve je upisao u klupskoj karijeru:

"Naravno da je to nešto posebno, stvari koje napravim s reprezentacijom, posebno ova druga na drugom prvenstvu zaredom. To je nešto posebno i čini me sretnim, Hrvatska nije sad više čudo koje se dogodi svakih 20 godina, nego smo ovim potvrdili da smo konstanta u svjetskom nogometu. Mi nismo dark horse, mi smo velesila."

Idemo po tu Ligu nacija!

Rijetko tko je ovo očekivao nakon Rusije i završetka reprezentativne karijere nekoliko bitnih igrača, ali potvrđeno je kako svakim danom dolaze novi talenti.

"Ovi svi momci danas i posljednjih godina pokazali su koju kvalitetu imaju, donijeli su novu energiju. Budućnost hrvatskog nogometa je svijetla i ovaj će im turnir pomoći da još narastu kao osobe te kao igrači. Neki su tu prvi put i već su u polufinalu, već su osvojili medalju. Meni i nekima ovdje je trebalo jako puno, 12 godina do prve medalje", potvrdio je kapetan.

Što drugo reći nego - idemo po tu Ligu nacija!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider