Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ČAK 24 NOVA IGRAČA

Samo jedan nogometaš Argentine zadržao se uz Messija u reprezentaciji od finala u Brazilu do ovog u Katru

Nogometaši Argentine uspjeli su u Katru napraviti ono za što su u Brazilu ostali tek jedan korak prekratki.

Messi i Argentinci slave titulu (Foto: Afp)

Lionel Messi poveo je treći put kao kapetan momčad Argentine na Svjetsko prvenstvo. I dogodilo mu se ono što volimo zvati trećom srećom. Uspio je doći do titule prvaka svijeta.

Po drugi put se našao u finalu, no sa stadiona Lusail izašao je puno sretniji nego 2014. s Maracane, na kojoj je Njemačka tada ugasila njegove snove.

U osam i pol godina sve se promijenilo

Ono što je zanimljivo je usporedba te dvije momčadi, između kojih je osam i pol godina razlike.

Kylian Mbappe Odabrali smo deset najljepših golova Svjetskog prvenstva u Katru! Koji je vaš favorit? divider

Početni sastav za susret protiv Njemačke izgledao je ovako: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez, Lavezzi, Messi - Higuain. S klupe su ušli Aguero, Palacio i Gago.

Odmah možemo vidjeti kako je Argentina tada imala relativno staru momčad. Zapravo, tada 26-godišnji Messi bio je drugi najmlađi igrač u prvom sastavu, nakon Gonzala Higuaina. Većina ostalih igrača danas je u mirovini.

Tek jedan senator uz velikog Messija

No, kako je izgledao ostatak rostera? Pomislili biste da je sigurno tamo bilo nekih igrača koji su se do Katra probili i postali dio momčadi.

Zapravo, ne! Takav je na klupi bio samo jedan, i to onaj koji bi vjerojatno zaigrao u prvom sastavu da se ranije nije ozlijedio. Riječ je o Angelu Di Mariji, uz Messija i Martineza glavnom junaku finalne katarske pobjede. 

Carlos Valderrama Valderrama objavio popis prvih 11 Svjetskog prvenstva i uvrstio dva Hrvata divider

Argentina je zapravo tako imala relativno star roster te je uistinu samo nekoliko nogometaša s njega i dalje aktivno te im je SP u Brazilu bio svojevrsni labuđi pjev.

I iz Rusije ih je ostalo tek nekoliko

Ipak, dokaz koliko je ova Scalonijeva Argentina jedna nova momčad usporedba je s rosterom Argentine sa SP-a u Rusiji.

Argentinski navijač VIDEO Znaju se prioriteti: Argentinca odnijeli na nosilima, ali jednim potezom sve je iznenadio divider

Tamo je ipak bilo nekoliko istih igrača kao u Katru. Uz Messija i Di Mariju to su Nicolás Tagliafico, Marcos Acuba, Nicolas Otamendi, Paulo Dybala i treći vratar Franco Armani.

Dakle, jasno je kako je većina ekipe koja je došla do svjetskog naslova jedna nova Argentina, kakvu bismo gotovo istu mogli gledati i na SP-u 2026. godine. Nebitno hoće li Messija i tada još uvijek imati uz sebe, bit će to momčad itekako sposobna krenuti u obranu titule prvaka svijeta, nešto što nitko nije uspio već punih 60 godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider