Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ruši se rekord

Gvardiola želi europska elita, ali Real ima posebnog aduta u rukavu: Dinamo se veseli velikom transferu

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol na meti je Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joško Gvardiol najveći je hit Svjetskog prvenstva u Katru. Sjajnim igrama u dresu hrvatske nogometne reprezentacije privukao je ogroman interes na sebe, ali njegovo ime već je odavno podcrtano u bilježnicama velikih klubova.

Već tijekom ljetnog prijelaznog roka procurila je informacija da Chelsea vabi talentiranog Hrvata u London, i to za astronomsku cifru od 90 milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič, ali njegov matični klub RB Leipzig odlučio je sve stopirati i odgoditi pregovore za neki drugi prijelazni rok.

Iako su sve oči javnosti uperene u Katar, gdje se igra Svjetsko prvenstvo, to ne znači da tržište miruje. Dapače, već se sklapaju poslovi, a upravo bi jedan od većih transfera mogao biti onaj hrvatskog braniča.

Žele ga najveći klubovi Europe

Zainteresiranih klubova, dakako, ne manjka. Spominje se tako interes Real Madrida, Barcelone, Chelseaja, Manchester Cityja i Uniteda, a sve je potvrdio i menadžer 20-godišnjeg Hrvata Marijan Šišić:

"Naravno, puno je velikih klubova upoznato s Gvardiolom, ali Joško ima dugotrajni ugovor s Leipzigom. Potpuno je zadovoljan u Leipzigu. Njegov je napredak sjajan i RB igra jako dobro pod vodstvom Marca Rosea", rekao je za njemački Sky Sport.

Brazil Brazil protiv Hrvatske želi skinuti prokletstvo koje ga prati već 20 godina divider

Iz njegovih riječi da se iščitati jasna poruka, ni klub ni igrač ne žele nigdje žuriti. Gvardiolov napredak na prvom je mjestu, nitko ne želi preskakati stepenice, ali koliko će dugo moći odolijevati slatkim pozivima iz elite europskog nogometa?

Real Madrid ima jakog aduta

Mora vam se barem malo zatresti tlo pod nogama kad vas pozove Real Madrid, a on pak ima jakog aduta u rukavu - našeg kapetana Luku Modrića.

"Real Madrid najveći je klub na svijetu. Tko zna, možda jednog dana zaigram tamo. Volio bih to. Modrić mi ne mora ništa govoriti, nije potrebno - znam koliko je posebno biti povezan s Real Madridom", rekao je Gvardiol i rasplamsao maštu navijača Kraljevskog kluba.

Florentino Perez sigurno prati Gvardiola, a gdje će hrvatski branič naposljetku završiti, teško je znati. No čini se da ćemo na taj odgovor morati pričekati još neko vrijeme:

Neymar i Vinicius Brazilska zvijezda trpi žestoke kritike brazilske javnosti zbog onog što je jela za večeru divider

"Glede potencijalnog transfera u ljeto 2023. godine, nismo u žurbi i mogu potvrditi da nismo potpisali predugovor ni s jednim klubom", rekao je Šišić.

Za kraj dodajmo da se velikom transferu veseli i Dinamo, koji je Gvardiola prodao njemačkom bundesligašu za 18,8 milijuna eura i dogovorio 20 posto od transfera. Bila bi to sjajna financijska injekcija za blagajnu Modrih...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider