Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Negativan niz

Brazil protiv Hrvatske želi skinuti prokletstvo koje ga prati već 20 godina

Hrvatska i Brazil igraju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u petak od 16 sati.

Brazil (Foto: Afp)

Ovog petka (u 16:00) nogometaši Hrvatske i Brazila odmjerit će snage u dvoboju četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru.

Osim što žele osigurati plasman u polufinale i nastaviti borbu za svjetsku krunu, Brazilci protiv Vatrenih žele prekinuti negativan niz koji ih prati već dvadeset godina.

Od 2002. godine i Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji brazilski nogometaši nikad nisu uspjeli preskočiti četvrtfinale protiv neke od europskih reprezentacija.

Sedmero braće Brazilaca u Dohi Kako obični Brazilci vide Vatrene: "Svjetska ste sila, Argentina nije bolja od Hrvatske, a Messija ćemo cak“ divider

Prvi su put pokleknuli 2006. godine protiv Francuske u četvrtfinalu, izgubili su 1:0 i tako okončali svoj put na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Imali su tada na raspolaganju Kaku, Ronalda, Ronaldinha i Adriana, ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu.

Drugi su put pali 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u JAR-u protiv Nizozemske. Sjajno su otvorili susret pogotkom Robinha, ali Nizozemci su uspjeli sve preokrenuti i na kraju slaviti s 2:1 za prolaz u polufinale, piše Globo.

Zlatko Dalić ANKETA Pomozite Daliću i izaberite prvih 11 Hrvatske za spektakl protiv Brazila divider

2014. godine Brazilci su uspješno apsolvirali četvrtfinalni ispit protiv Kolumbije, ali onda su naletjeli na Njemačku, koja im je ugurala sedam komada. Igrali su za treće mjesto protiv Nizozemske, ali i u tom su susretu upisali uvjerljivi poraz (0:3).

Četiri godine kasnije, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Brazilci su izgubili od Belgije s 2:1.

Hoće li uspjeti skinuti prokletstvo protiv hrvatske nogometne reprezentacije, saznat ćemo uskoro, ali svi se skupa nadamo da će Vatreni još jednom presuditi Brazilu i otići u polufinale.

Brojke pokazuju da Brazilcima nikako ne leže europske reprezentacije. Od 2002. izgubili su svaku utakmicu nokaut faze, koju su igrali protiv Europljana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider