Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
I OVO JE JAKO

Ovo je hrvatska jedanaestorka bez puta u Katar: Neki se ipak i dalje tamo mogu naći!

Zlatko Dalić odabrao je 26 igrača koje planira povesti u Katar, što, naravno, znači da tamo ne mogu biti svi koji su se tome nadali.

Popis nogometne reprezentacije Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Katru skraćen je s 34 na konačnih 26 imena. Nije bilo iznenađenja, Zlatko Dalić odlučio je vjerovati onima koji su već neko vrijeme s reprezentacijom. 

gol expired Dalićev popis za Katar: Ovi igrači putuju na Svjetsko prvenstvo 2022.! divider

Na konačnom popisu tako nemamo nikoga novog, kao niti nekih koji nisu u formi ili su ostali bez mjesta u svom klubu, a ne tako davno bili su čak i u udarnoj jedanaestorici.

Neki su ispali zbog loše forme, neki zbog nedostatka minuta

Udarna jedanaestorica zapravo je već sada gotovo u potpunosti poznata, no svi prisutni bit će spremni uskočiti u bilo kojem trenutku. No zanimljivo je vidjeti kako bi izgledala postava onih hrvatskih nogometaša koji se na popisu nisu našli.

U obzir nismo uzeli one koji su se povukli iz nacionalne momčadi, poput Ivana Rakitića i Šime Vrsaljka, ali ni Ante Rebića, koji si je zatvorio vrata reprezentacije zbog drugih razloga.

Ta momčad izgleda ovako.

Hrvatska bez Katra Hrvatska bez Katra (Foto: GOL.hr)

Nekako najjače ime u ovoj inače vrlo jakoj postavi je Josip Brekalo, budući da je još u lipnju posljednji put zaigrao u udarnom sastavu. Krilni napadač Wolfsburga započeo je čak tri lipanjske utakmice Lige nacija, uključujući onu pobjedničku u Francuskoj.

gol expired Glasnogovornik je govorio, a onda ga je prekinuo Dalić i poslao jaku poruku za sve! divider

No nedostatak minutaže u Wolsfburgu, gdje nema povjerenje Nike Kovača, doveo je do toga da su neki drugi nogometaši sasvim opravdano dobili prednost.

Najveći gubitnik u godinu dana je Ivanušec

Ista je situacija i s Lukom Ivanušcem, koji je u posljednjih godinu dana nevjerojatno pao. Od igrača koji je na prošlogodišnjem Euru svojim ulascima s klupe mijenjao ritam i podizao momčad te koji je djelovao kao netko tko bi uskoro trebao biti nezamjenjiv, došao je do igrača kojem se teško možemo sjetiti nekog posebno dobrog poteza.

Inače, sedam igrača s ovog popisa i dalje se može naći u Katru, u slučaju neke ozljede, s obzirom na to da su se nalazili na širem popisu. Osim Brekala i Ivanušca to su još Kotarski, Ćaleta-Car, Pongračić, Mišić i Čolak te još jedan vratar, Nediljko Labrović.

Ovo nam samo dokazuje da se Hrvatska ne mora brinuti. Dobrih igrača imamo i svakako će svi oni, ovisno o kvaliteti svojih partija, dobiti svoju priliku. No za neke od njih to, nažalost, neće biti u Katru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider