Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KOMENTAR IVICE MEDE

Obrana položila ispit, napad sterilan: Vatreni moraju pronaći golgetera i igrati hrabrije, ovako neće ići

Hrvatska je na otvaranju Svjetskog prvenstva odigrala mršavih 0:0 protiv Maroka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prazne puške boje se obojica. Tako bi se u najkraćem mogla opisati utakmica Hrvatske i Maroka na otvorenju skupine F Svjetskog prvenstva 2022.

Najavljivala se teška utakmica, dakle znalo se da će biti komplicirano, ali ipak smo očekivali bolju partiju Vatrenih, pogotovo u napadu.

Kad se već nije pobijedilo, dobro je da se nije izgubilo. Napad je bio sterilan, ali obrana je dobro djelovala. Doduše, dosta su joj pomogli i Marokanci, koji su se u nekim dobrim situacijama spetljavali i na kraju ne bi ni zapucali.

I jedna i druga strana imaju problema s realizacijom, nemaju pravu devetku. To se zorno pokazalo i na ovoj utakmici. Dojam je da gol ne bi pao da se igralo još 90 minuta.

Dejan Lovren Vatreni razočarali susjede: "Hrvati su imali kukavički pristup, Modriću trebaju bolji suigrači u napadu" divider

Protiv Kanade što uvjerljivije

Remi ipak nije tako loš za Hrvatsku, iako je bila favorit u ovoj utakmici i očekivalo se da će pobijediti. Sada treba što uvjerljivije svladati Kanadu i to bi možda moglo biti dovoljno za prolaz dalje. Maroko još teže postiže golove, sumnjamo da s ovakvim napadačima može zabiti dva-tri gola na utakmici, ali to isto netko može reći i za Vatrene.

Puno se pričalo o obrani, o tome tko će zauzeti stoperske pozicije, no najveći hrvatski problem zapravo je u vršku napada. Da bi se napravio dobar rezultat, morat će proraditi netko od napadača. Vatreni moraju pronaći golgetera, bez njega će ići jako teško, ali nije nemoguće da se pobjeđuje s 1:0. Da je Vlašić zabio onu šansu, to bi bilo to.

Luka Modrić Kapetan Modrić nakon Maroka žali samo za jednim: ''Sve što smo govorili se pokazalo'' divider

Jasno je da će Hrvatska morati podići razinu igre. To je naglasio i kapetan Luka Modrić. To nije dovoljno samo reći, treba to učiniti na terenu. Bit će potreban hrabriji i ofenzivniji pristup. S remijima se ne može proći dalje.

Velike momčadi često krenu usporeno pa polako podižu formu, a onda u kasnijoj fazi natjecanja daju pun gas. Naravno, odigrati na dosta popriličan je rizik. Nadajmo se da su Vatreni to u stanju.

Jeste li zadovoljni bodom protiv Maroka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider