Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
JE LI TO MOGUĆE!?

Najveći "baksuz" Svjetskog prvenstva zbog teško opisive gluposti ostao bez nastupa u polufinalu

Walid Cheddira dobio je žuti karton u 92. i 93. minuti utakmice protiv Portugala.

Walid Cheddira dobiva crveni karton (Foto: Afp)

Reprezentacija Maroka senzacionalno se plasirala u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, gdje će igrati protiv pobjednika ogleda Engleske i Francuske.

I dok svi Marokanci, ali i veliki broj žitelja drugih arapskih država slave, jedan čovjek vjerojatno kroz slavlje osjeća i veliku gorčinu. To je marokanski reprezentativni napadač i član ove sjajne momčadi, Walid Cheddira.

Teško opisiva glupost

Naime, on svojim suigračima neće biti na raspolaganju u polufinalu i to zbog nevjerojatne i teško opisive vlastite gluposti. U sudačkoj nadoknadi utakmice uspio je zaraditi dva potpuno nepotrebna žuta kartona.

Prvo je u 91. minuti, usred protivničke polovice, u skoku pogodio Pepea laktom te dobio prvi žuti karton, a onda je samo minutu i pol kasnije, također u protivničkoj polovici, startao džonom prema lopti te zaradio drugi.

Tako će ovaj 24-godišnji napadač talijanskog drugoligaša Barija propustiti možda i najveću utakmicu svog života. Veća mu se može dogoditi jedino ako Maroko bez njega nastavi svoju seriju te se plasira u finale. Tada će im ponovno biti na raspolaganju.

On je grupnu fazu natjecanja prosjedio na klupi, dok je protiv Španjolske ušao u igru u 82., a danas u 65. minuti susreta.

No, sve u svemu, nema sumnje kako je on do sada možda i najveći "baksuz" nokaut runde prvenstva te će sigurno dugo žaliti svoju neopreznost u završnici ove utakmice. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider