Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Odbrojavamo sitno

Mjesec dana do Svjetskog prvenstva: Ozljede remete planove izbornika, a suđenje Neymarovu koncentraciju

Svjetsko prvenstvo u Katru počinje 20. studenog utakmicom Katra i Ekvadora.

Neymar (Foto: Afp)

Ostalo je točno mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u Katru, a brojne reprezentacije imaju problema s ozljedama, ali i suspenzijama.

Francuski izbornik Didier Deschamps tako ne može računati na veznjaka NGolo Kantea, koji je van pogona od kolovoza kada je zaradio ozljedu zadnje lože. Taman kada se trebao vratiti na nogometne terene, na treningu je obnovio ozljedu.

Deschampsov kolega iz Engleske, Gareth Southgate morao se pomiriti s činjenicom da na Svjetskom prvenstvu neće imati Reecea Jamesa, koji se neće stići oporaviti od ozljede koljena, a pod upitnikom je nastup veznjaka Kalvina Phillipsa koji ima ozlijeđeno rame.

Upitan je Marco Reus kod Njemačke, a Argentina, po svemu sudeći, neće moći računati na Paula Dybalu. Posljednji na listi onih koji sigurno propušta svjetsku nogometnu smotru u Katru je portugalski nogometač i član Liverpoola, Diogo Jota.

Derbi Hajduk - Dinamo Može li Hajduk prekinuti impresivnu seriju Dinama: Kladionice kažu da su Modri blagi favoriti divider

Brazilska zvijezda Neymar nema problema s ozljedama, ali koncentraciju mu svakako remeti suđenje za korupciju i prijevaru. Neymar, njegovi roditelji te bivši čelnici Barcelone na optuženičkoj su klupi zbog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Tužba je pokrenula brazilska kompanija DIS koja je posjedovala 40 posto na transfer Neymara, a oni tvrde da su postojale i veće ponude od Barcelonine. Zbog toga se na suđenju pojavio i predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider