Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba Livaje i Petkovića

Može li Hajduk prekinuti impresivnu seriju Dinama: Kladionice kažu da su Modri blagi favoriti

Derbi 13. kola SuperSport HNL-a Hajduk - Dinamo igra se u petak, od 18 sati na Poljudu.

Ovog petka, od 18 sati, na rasporedu je najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama na Poljudu, koji bi mogao imati veliki utjecaj na nastavak utrke za naslov prvaka.

Dinamo dolazi u Split s osam bodova prednosti, a s eventualnom pobjedom napravio bi ogroman korak naprijed ka obrani naslov prvaka Hrvatske. S druge strane pobjeda Hajduka vratila bi neizvjesnost u prvenstvo i pokvarila raspoloženje pred odlazak na gostovanje kod preporođenog Osijeka.

Ovo će biti treći okršaj Dinama i Hajduka ove sezone, a u prva dva slavili su Zagrepčani. Boljim izvođenjem jedanaesteraca u Superkupu te u prvenstvenom susretu, također odigranom na Maksimiru, s visokih 4:1.

Kladionice: Dinamo je blagi favorit

Dinamova serija u HNL-u ove sezone je i više nego impresivna. U 12 odigranih susreta momčad Ante Čačića upisala je 11 pobjeda i tek jedan remi protiv Varaždina. Splićani su pak na omjeru od osam pobjeda, dva remija i dva poraza.

S obzirom na sjajan niz zagrebačke momčadi, kladionice ih smatraju blagim favoritom na Poljudu. Splićanima daju 32 posto izgleda za pobjedu, 28 posto izgleda za remi, 40 posto šansi za pobjedu Dinama.

Prošle sezone Hajduk je u prvih 12 kola osvojio pet bodova više nego ove sezone, ali problem Splićana je već spomenuta dominacija Dinama. Oni su čak osvojili sedam bodova više, nego prošle sezone.

Derbi će biti važan za dva igrača

Hajduk je u lanjskom prvenstvu bio uspješniji od Dinama u međusobnim susretima. U četiri odigrane utakmice upisali su dvije pobjede i remi, dok su Modri slavili u posljednjem susretu na Maksimiru kada je pitanje prvaka bilo već riješeno.

Derbi na Poljudu bit će važan i za dva ponajbolja igrača hrvatskog nogometa, Marka Livaju i Brunu Petkovića koji se bore za što bolju startnu poziciju u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Livaja je, trenutno, najbolji strijelac lige sa sedam pogodak i šest asistencija, dok je Petković upisao šest pogodaka i dvije asistencije.

Kada je riječ o najvećem hrvatskom derbiju, Livaja ima puno bolju statistiku od Petkovića, a zanimljivo napadač Modrih još uvijek nije poentirao na Poljudu.

Najava derbija Hajduka i Dinama

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider