Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Poznato ime

FIFA odredila suca za utakmicu Hvatske i Brazila, već nam je sudio protiv Selecaa

Micheal Oliver već godinama sudi u engleskoj Premier ligi.

Micheal Oliver (Foto: Afp)

Engleski sudac Michael Oliver (37) sudit će četvrtfinalni ogled Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila u petak, 9. prosinca na stadionu Education City u Al Rayyanu.

Asistirat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Četvrti sudac bit će Alžirac Mustapha Ghorbal. Nizozemac Pol van Boekel je VAR sudac, Talijan Massimiliano Irrati je asistent VAR-a, dok će na VAR zaleđe paziti Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Oliver sudi u elitnom razredu engleskog nogometa od 2010. godine, od 2012. godine ima FIFA-inu značku, a od 2018. je u UEFA-inoj elitnoj skupini sudaca.

Brazil Brazil protiv Hrvatske želi skinuti prokletstvo koje ga prati već 20 godina divider

Na ovom je prvenstvu već sudio dvije utakmice, Meksiko - Saudijska Arabija (2:1) te Kostarika - Japan (1:0).

Vatrenima je dosad sudio već četiri puta, a zanimljivo je da je sudio i posljednju utakmicu između Hrvatske i Brazila, prijateljski ogled na Anfieldu u lipnju 2018., koji je Selecao dobio s 2:0.

Neymar i Vinicius Brazilska zvijezda trpi žestoke kritike brazilske javnosti zbog onog što je jela za večeru divider

Sudio nam je i u susretu Lige nacija protiv Portugala koji smo izgubili s 2:3, zatim prijateljski dvoboj protiv Južne Koreje 2013. godine, kada su Vatreni slavili s visokih 4:0.

Posljednji put sudio nam je u listopadu prošle godine u kvalifikacijama za ovo SP na Cipru, gdje je hrvatska vrsta slavila s 3:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider