Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
GAZDE VEZNOG REDA

Maroko je na prvenstvo došao s nekoliko zvijezda, no klubovi se sad trgaju za dvojicom iz drugog plana

Veliki uspjeh reprezentacije Maroka mogao bi nekim njihovim igračima donijeti jednako velik transfer.

Svatko tko imalo bolje prati širu nogometnu sliku mogao je biti svjestan s kakvom kvalitetom Maroko dolazi na Svjetsko prvenstvo.

Hakim Ziyech je zvijezda i pravi majstor s loptom, Noussair Mazraoui obrambeni univerzalac sposoban zaustaviti svako krilo svijeta, a Achraf Hakimi po mnogima je najbolji desni bočni branič na svijetu. Sofian BoufalYoussef En-Nesyri također su bila poznata imena svakom većem nogometnom fanu.

Walid Regragui Marokanski izbornik najavio potez koji Hrvatskoj možda otvara vrata bronce divider

Dvojac iz sredine iskočio u prvi plan

Ipak trenutačno se najviše priča o dvojici koji drže sredinu veznog reda. Igračima koji su vodili najteže bitke te koji su olakšavali posao obrani, koja je do polufinala primila tek jedan pogodak, ali su isto tako bili vrlo dobri u prenošenju lopte te početku izgradnje napada.

Gdje su Vatreni protiv Argentine mogli bolje reagirati?

Prvi je nešto poznatiji od drugog, a radi se o ove sezone relativno standardnom igraču Fiorentine, Sofyanu Ambaratu. Ovaj 26-godišnjak rodom iz Nizozemske na sebe je skrenuo pozornost mnogo većih klubova od trenutačnog, a iskazao se nevjerojatnom kondicijom, sposobnošću ponavljanja te destrukcije protivničkih napada.

Njega se, prema izvorima najpoznatijih insajdera, veže uz klubove poput Atletico Madrida te nekih članova sredine Premier lige.

Leicester je već pripremio vreću novca

Drugi je Azzedine Ounahi, 22-godišnji član Angersa, koji dosad nije bio poznat onima koji detaljnije ne prate francuski Le Championat. Igrač s brojem 8 na dresu oduševio je, osim velikim radijusom kretanja, svojom tehnikom, driblingom te sposobnošću izgradnje napada, pa se zapravo prometnuo u glavnoga kreativca momčadi, uz Ziyecha, koji je pozicijski ipak bliže aut-liniji.

Francuska - Maroko Sporna odluka posvađala nogometni svijet, engleske legende se porječkale: "Kako to nije penal?" divider

Posljednje se pojavila informacija kako je Leicester City spreman istresti 45 milijuna funti za transfer ovog mladića, a njegovim nastupima oduševljeni su i mnogi analitičari. Nakon što ih je Maroko eliminirao iz turnira, Ounahija je spomenuo i dosadašnji španjolski izbornik Luis Enrique. Naveo ga je kao igrača koji ga je najviše impresionirao u momčadi Maroka.

Maroko i Hrvatska igrat će u subotu od 16 sati, a upravo će se još jednom glavna bitka voditi u veznom redu. Svi su svjesni što tamo naša reprezentacija posjeduje, a tijekom turnira uvjerili smo se da Marokanci ne zaostaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider