Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Maroko je oštećen?

Sporna odluka posvađala nogometni svijet, engleske legende se porječkale: "Kako to nije penal?"

Francuska je pobijedila Maroko za plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Francuska - Maroko (Foto: Afp)

Nogometaši Francuske srušili su Maroko s 2:0 i osigurali plasman u finale Svjetskog prvenstva. Za pobjedu su zabili Theo Hernandez i Muani, ali ponovno se priča o suđenju, i to u korist velikih.

Sredinom prvog poluvremena dogodio se sudački previd tijekom duela Thea Hernandeza i Sofianea Boufala u kaznenom prostoru Tricolora. Francuski branič prvi je došao do lopte, ali nije ju uspio kontrolirati.

Nogometaši Maroka FOTO Marokanski nogometaši pali na koljena pred navijače: Uslijedila je emotivna scena divider

Izgubio je ravnotežu i u padu se sudario s Boufalom. Na opće čuđenje sudac Cesar Ramos dosudio je prekršaj za Francuze i pokazao žuti karton marokanskom nogometašu. Zanimljivo, nije se ni VAR oglasio.

To je ponovno izazvalo debatu u nogometnom svijetu. Nema općeg konsenzusa, a dok jedni tvrde da je sve čisto, drugi pak tvrde da je Maroko oštećen za kazneni udarac.

Kylian Mbappe FOTO Kylian Mbappe "nokautirao" francuskog navijača: Jedva stajao na nogama, prijatelji ga pridržavali divider

Alfonso Perez Burrulla, umirovljeni španjolski sudac, ostao je bez riječi na ovu odluku meksičkog suca. Nije mu bilo posve jasno zašto je pokazao samo žuti karton Marokancu:

"Hernandez je srušio Boufala, trebao je pokazati na bijelu točku."

Rio Ferdinand i Alan Shearer posvađali su se oko sporne sudačke odluke:

"Ne, za mene to nije kazneni udarac. Hernandez je prvi stigao do lopte", kazao je Shearer, ali brzo ga je prekinuo Ferdinad:

Hernandez i Boufal VIDEO Burno na Twitteru: Sporna situacija umjesto kaznenim udarcem za Maroko rezultirala žutim kartonom! divider

"Da se to dogodilo bilo gdje na terenu, bio bi sviran prekršaj u korist Maroka. Zašto nije jedanaesterac?" zapitao se bivši branič.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider