Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
GDJE JE VAR?

VIDEO Burno na Twitteru: Sporna situacija umjesto kaznenim udarcem za Maroko rezultirala žutim kartonom!

U 27. minuti utakmice Francuska i Maroka došlo je do sporne situacije u kaznenom prostoru svjetskih prvaka.

Hernandez i Boufal (Foto: Afp)

Još jedno polufinale i još jedna sporna situacija čiji je ishod išao u prilog "velikima". Na utakmici polufinala Svjetskog prvenstva između Francuske i Maroka dogodila se sredinom prvog dijela, tijekom duela Thea Hernandeza i Sofianea Boufala u kaznenom prostoru Francuske.

Lijevi bek svjetskih prvaka i strijelac vodećeg pogotka došao je prvi do lopte na koju su krenuli on i marokanski krilni napadač, no nije ju uspio kontrolirati. Nakon toga je izgubio ravnotežu te je u padu doživio sudar s Boufalom.

Zašto se VAR nije javio?

Sudac Cesar Ramos iz Meksika se oglasio, no ne s odlukom kakvom su se na trenutak mogli nadati Marokanci. Dosudio je prekršaj za Francuze, uz žuti karton Boufalu.

No je li Meksikanac pogriješio i je li VAR mogao reagirati? Ako se pita nas, ali i mnoge korisnike Twittera, mogao je pozvati suca pogledati što se dogodilo.

Naime, usporena snimka vrlo dobro pokazuje da prekršaja marokanskog nogometaša nije bilo, posebno ne nekog koji će rezultirati žutim kartonom.

Snimka se počela masovno dijeliti Twitterom te je uzrokovala gnjev Marokanaca, ali i velikog broja neutralnih gledatelja koji su uvjereni kako se još jednom pomaže većoj momčadi, odnosno da se radi sve u smjeru finalne utakmice Argentine i Francuske.

Svakome ćemo prepustiti na njegov sud, no moramo priznati da žuti karton nikako ne možemo objasniti. Što se tiče toga je li bilo prekršaja za kazneni udarac, budući da je francuski nogometaš prvi odigrao loptom, to ćemo prepustiti svakome na njegov sud.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider