Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ČUDNA ODLUKA

Marokanski izbornik najavio potez koji Hrvatskoj možda otvara vrata bronce

Susret za treće mjesto bit će bez sumnje okršaj dvije reprezentacije koje su ozbiljno razočarane polufinalnim porazima.

Walid Regragui (Foto: Afp)

Marokanski san o svjetskom naslovu zaustavljen je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Francuska je bila bolja od njih pobijedivši ih 2:0, no imali su Marokanci svojih prilika, a ostaje i jedna sporna situacija, gdje mnogi smatraju da im je trebao biti dosuđen kazneni udarac.

Maroko ima priliku ispisati povijest

Ipak, ostali su bez ispunjena svojeg sna, ali još uvijek su u igri, još ih čeka utakmica Hrvatske i Maroka, susret za treće mjesto, u kojem imaju priliku postati prva momčad s medaljom koja ne dolazi s europskog ili američkog kontinenta.

Francuska - Maroko Sporna odluka posvađala nogometni svijet, engleske legende se porječkale: "Kako to nije penal?" divider

Svjestan je toga izbornik Maroka, Walid Regragui, koji će imati težak posao složiti momčad jer mu je nekoliko igrača ozlijeđeno, a drugi su mu umorni i potrošeni. Osim toga, imat će dan manje za odmor i oporavak od Hrvatske, pa bi mogao povući i neke drastične poteze.

Može li Hrvatska do bronce?

Protiv Hrvatske s kombiniranom momčadi?

"Pred nama je psihički teška utakmica. Namjeravamo dati priliku onima koji nisu igrali. Svi moraju sudjelovati, a želimo uzeti to treće mjesto", najavio je kratko nakon utakmice Regragui subotnji susret.

Čini se kako je Maroko ostao bez prva dva stopera, Aguerda i Saissa. Obojica su bila najavljena za utakmicu protiv Francuske, no Aguerd je otpao tijekom zagrijavanja, dok je Saiss morao napustiti igru u 20. minuti.

Zanimljiva je to najava, posebno ako uzmemo u obzir da je Zlatko Dalić najavio kako kod nas nema kombiniranja te da će igrati najbolji.

No, nikako ih se ne smije podcijeniti, oni su s razlogom u utakmici za treće mjesto. No, najvažnije je da se naša reprezentacija na stadionu Khalifa pojavi svjesna toga kolika je razlika između trećeg i četvrtog mjesta na svijetu.

Hrvatski reprezentativci Ogromna je razlika između bronce i četvrtog mjesta: Pogledajte kakvu priliku Hrvatska ima za upisati se u povijesne knjige divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider