Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ULAZ MEĐU OSAM VELIČANSTVENIH

Ogromna je razlika između bronce i četvrtog mjesta: Pogledajte kakvu priliku Hrvatska ima za upisati se u povijesne knjige

Hrvatska bi u slučaju subotnje pobjede postigla nevjerojatan uspjeh, kakvim se ne mogu pohvaliti niti neki svjetski prvaci.

Ispred nogometne reprezentacije Hrvatske ostala je još jedna utakmica na Svjetskom prvenstvu u Katru. Povijesna, jednako koliko i ona protiv Argentine, a možda i više nego ona protiv Brazila, pobjedu u kojoj ćemo dugo prepričavati.

Prilika je osvojiti brončanu medalju, oliti time se drugi puta za redom plasirati među tri najbolja na svijete te po treći put unutar samo sedam svjetskih prvenstava.

Ogromna je razlika između subotnje pobjede i poraza

Već samo po tome vidimo kolika je razlika između trećeg i četvrtog mjesta, odnosno koliko je značajna utakmica u pitanju. Bronca se pamti! To uistinu nije samo floskula.

Osim toga, naša reprezentacija bi se pobjedom upisala u povijest na jedan poseban način, odnosno postigla bi rezultat kakvim se mogu rijetki pohvaliti. Samo oni najveći.

Odnosno, došla bi do nekoliko postignuća pa idemo pogledati što bi to sve Hrvatska napravila, odnosno u kakvo bi društvo ušla ako bi se kući vratili s medaljom oko vrata.

  • Postali bi tek osma reprezentacija koja je na svjetskim prvenstvima osvojila tri medalje. Pridružila bi se time višestrukim prvacima svijeta, Brazilu, Njemačkoj, Italiji, Argentini i Francuskoj te Nizozemskoj i Švedskoj, koje do titule nisu došle.

    Urugvaj, koji je dva puta osvajao svjetsku titulu te Španjolska i Engleska koji su titulu osvajali jednom, osim toga nemaju niti jednu medalju.
     
  • Postali bi šesta reprezentacija koja je osvojila medalju na dva natjecanja za redom. Preostale su također gore navedene reprezentacije, izuzev Švedske te Francuske, koja također na ovom prvenstvu ima priliku to osvojiti i postati sedma.
     
  • Šest od sedam gore navedenih (uključena Francuska) reprezentacija, izuzev Nizozemske, su također jedini koji su osvojili tri medalje unutar sedam natjecanja u nizu.

Države poput Portugala i Belgije imaju tek po jednu broncu u svojoj povijesti, a reprezentacije kao što su Danska, Švicarska, Kolumbija ili Rusija za sada su bez ijedne medalje.

Da, mi smo nogometna svjetska sila, a to smo sve napravili nastupivši na samo sedam prvenstva, budući da za vrijeme preostalih 15 nismo niti postojali. To sve ćini naše rezultate još fascinantnijim.

Zbog svega toga želimo tu broncu, jer je uistinu ogromna razlika između osvajanja iste i poraza u borbi za nju. Sigurni smo da su toga svjesni i naši reprezentativci te da će u subotu igrati kao da je finale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider